Zpět na hlavní obsah
Recepty

Pečené ovesné čtverečky s příchutí mrkvového dortu | Připravte si snídani

Pečené ovesné čtverečky s příchutí mrkvového dortu | Připravte si snídani
Lauren Dawes
Autor a expert2 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Skoro se až těžko věří, že něco tak výborného může být tak makro-friendly, ale věřte nám, tyhle pečené ovesné čtverečky jsou perfektní zdravou odměnou, kterou můžete krásně zahájit den. Jsou udělané bez jakéhokoliv přidaného cukru a s minimem tuku, každý čtvereček má pouhých 135 kcal a 7g bílkovin.

Můžete si je připravit ve větší dávce a několik dní skladovat v ledničce, takže budete mít po ruce rychlou snídani. Pokud máte čas si to ještě trochu přizdobit, doporučujeme přidat extra topingy. Naše vítězná kombinace je trocha arašídového másla, plátky banánů a trocha chia semínek – a díky našemu Práškovému arašídovému máslu si můžete vychutnat tu dokonalou chuť arašídového másla, a to s o 70% méně tuku. Naprostá výhra.

Počet čtverečků: 9

https://www.youtube.com/watch?v=oLxbiCsH6rc&feature=emb_logo

Ingredience

Postup

  1. Nejprve dejte do velké mísy ovesné vločky, proteinový prášek a rozinky a smíchejte.
  2. Dále přidejte mletý zázvor, prášek do pečiva, mléko a nastrouhanou mrkev spolu se Sirupem bez cukru. Všechno smíchejte, dokud nevznikne hladká směs, a poté nalijte do vyloženého plechu. Nechte hodinu v ledničce, aby vločky nasákly tekutinu.
  3. Až bude směs vychlazená, upečte ji na 180 stupňů po dobu 25 minut.
  4. Až bude směs upečená, opatrně vyndejte z plechu a nechte pár minut zchladnout, než nakrájíte na 9 stejných čtverečků. Dejte do uzavíratelného sáčku a uchovávejte v ledničce.
  5. Pokud podáváte ihned, ozdobte naším Práškovým arašídovým máslem (smíchejte lžíci prášku s vodou). Ozdobte plátky banánu a posypte chia semínky. Lahůdka.

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 135
Tuky 2.5g
Sacharidy 19.7g
Bílkoviny 6.7g
Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein