Zpět na hlavní obsah
Recepty

Mini proteinové cheesecaky

Mini proteinové cheesecaky
Lauren Dawes
Autor a expert3 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Tyhle mini proteinové cheesecaky podle Nialla Kirklanda je ideální mít po ruce kdykoliv se dostaví chuť na sladké – ať už potřebujete něco ke kávě po obědě nebo dezert po večeři. Můžete si je také vzít s sebou jako svačinku na cesty nebo pikniky, příbor nebudete potřebovat.

Tenhle jednoduchý recept obsahuje mnohem méně tuku a cukru než kupované cheesecaky, takže si můžete dopřát chutný dezert, i když potřebujete trošku snížit kalorie. Jeden navíc obsahuje krásných 10g bílkovin.

Počet porcí: 8

https://www.youtube.com/watch?v=AgrXFlxzuuI&feature=emb_logo

Ingredience

Na sušenkový základ:

  • 8 digestive sušenek
  • 30g másla (rozpuštěného)
  • 1 lžíce medu

Na náplň:

Na toping:

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 stupňů.
  2. Rozdrťte sušenky na jemný prášek a dejte do misky, přidejte rozpuštěné máslo a med a smíchejte, dokud se směs nespojí.
  3. Sušenkový základ rozdělte do 8 formiček na muffiny, uhlaďte a pečte 8 minut.
  4. Na náplň společně ušlehejte cream cheese, řecký jogurt, vanilkový protein, vanilkové Flavdrops, vaječné bílky a med. Šlehejte přibližně 5-10 minut, dokud směs nebude lehká, nadýchaná a trošku tuhá.
  5. Vyndejte sušenkový základ z trouby, nechte zchladnout 2 minuty a přidejte 2-3 lžíce cheesecakové náplně. Snižte teplotu trouby na 140 stupňů a pečte mini cheesecaky 20 minut.
  6. Mezitím dejte do nepřilnavé pánve jahody, maliny, trošku vody, citronovou šťávu a med a nechte probublávat na střední teplotu. Pravidelně míchejte a vařte 5-10 minut, dokud se ovoce nezačne rozpadat. Rozmělněte dohladka a vařte, dokud ze směsi nevznikne hustý džem.
  7. Vyndejte cheesecaky z trouby, navrch dejte džem a ozdobte roztopenou Proteinovou pomazánkou. Dejte do lednice a nechte chladit alespoň hodinu. Dobrou chuť!

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 196
Tuky 9.2g
Sacharidy 18.1g
Bílkoviny 10.3g
Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein