Oslavujeme naše oblíbené příchutě z celého světa s naší řadou Světová kuchyně.
Možná teď nemůžeme cestovat tak, jak bychom chtěli, ale my jsme tu od toho, abyste si stále mohli vychutnat chutě z celého světa, které milujete. Rozšiřte svoje obzory a otestuje nové příchutě z řady Světová kuchyně – ideální na obměnu vašeho každodenního jídelníčku.
Tento recept vám přinese chuť tradičního anglického dezertu jménem Eton Mess. Jen jsme ji trochu ozvláštnili křupavým sušenkovým základem. Ano, přesně tak.
Tenhle proteinový mražený cheesecake je perfektní odměnou, která uspokojí vaše chutě na sladké a která je navíc překvapivě snadná na přípravu. Stačí vám pouhých 6 ingrediencí.
Takže takhle na to.
Počet porcí: 6
Ingredience
- 10 ovesných sušenek
- 1 lžíce 100% kokosového oleje
- 300g jogurtu bez tuku
- 1 odměrka Impact Whey Protein (Eton Mess)
- 150g malin
- 2 sněhové pusinky
Postup
- Nejprve dejte sušenky do mixéru a mixujte, dokud z nich nebudou jemné drobečky. Během mixování opatrně přidejte kokosový olej.
- Vysypte sušenkový základ do nádoby na pečení a lžící uhlaďte. Dejte stranou.
- Do velké mísy dejte jogurt, protein s příchutí Eton Mess a 100g malin (nějaké si nechte stranou na ozdobu). Ručním mixérem všechno rozmixujte do hladké směsi a nalijte na sušenkový základ.
- Náplň rovnoměrně rozprostřete a navrch rozdrobte jednu sněhovou pusinku. Navrch dejte zbytek malin a dejte alespoň na 4 hodiny o mrazáku (nejlépe přes noc).
- Po vyndání z mrazáku nechte zhruba 10 minut povolit a pak nakrájejte. Před podáváním posypte druhou sněhovou pusinkou – dobrou chuť!