Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept: Mrkvové sušenky

Recept: Mrkvové sušenky
Lucie Králová
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Lucie Králová

Sušenky jsou skvělým doplňkem každého šálku teplého čaje nebo kávy. Není nic lepšího než si vychutnat sladké sušenky jako zákusek k odpolednímu rituálu. A přitom bez výčitek, protože ty, které si představíme v dnešním receptu, jsou vyrobené ze zdravých ingrediencí.

Speciální surovinu tvoří pak mrkev, jejíž chuť v sušenkách nejde vůbec cítit, pouze jim dodá krásnou vláčnost a originální barvu a aroma. Takže se jejího použití rozhodně nebojte, naopak využijte všech jejích zdravých benefitů pro Vás i Vaše tělo.

Ingredience:Postup:
  1. Zapneme troubu a předehřejeme si ji na 175°C. Dva plechy si vysteleme pečícím papírem.
  2. V míse odvážíme 50g vanilkového proteinu, 150g ovesných vloček a 50g kokosového cukru a sypké ingredience spolu promícháme.
  3. Vezmeme střední mrkev, odřízneme z ní okraje a škrabkou oškrábeme tenkou slupku. Poté ji dobře opláchneme vlažnou vodou a na struhadle ji najemno nastrouháme do mísy.
  4. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky schováme do lednice – mohou se hodit při tvoření nějakého jiného receptu – a žloutky přidáme do mísy.
  5. Všechno dobře smícháme, nakapeme pár kapek vanilkového aroma a vanilkových flavdrops.
  6. Na závěr zasypeme špetkou skořice a jedlou sodou.
  7. Znovu vše dobře promícháme a pomocí dvou lžiček tvoříme na plechy pravidelné tvary. Klademe je dostatečně od sebe, sušenky během pečení ještě nabudou.
  8. Množství těsta vyjde zhruba na 25 středních sušenek.
  9. Pečeme v troubě rozpálené na 175°C 10-15 minut.
  10. Necháme vychladnout a podáváme.

Živiny na všechny sušenky :

Energie: 1209,79 kcal / 5061, 92 kJ

Bílkoviny: 70,44g

Sacharidy:  159,2g

Tuky:  31,73g

Vláknina:  17,35g

 

 

Živiny na jednu sušenku (1/25):

Energie: 48,39 kcal / 202,48 kJ

Bílkoviny:  2,81g

Sacharidy: 6,37g

Tuky:  1,27g

Vláknina: 0,7g

 

 

 

Lucie Králová
Autor a expert
Zobrazit profil Lucie Králová
Medailonek – Lucie Králová Lucie je nadšenou studentkou fyzioterapie, které se v současné době věnuje na fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity. Rovněž absolvovala kurz fitness instruktora a v této oblasti, stejně jako ve výživě a regeneraci a celkově zdravém stylu, se nadále aktivně vzdělává. V rámci studia spolupracuje s profesionálními sportovci, například s českým juniorským biatlonistickým týmem a předními hráči badmintonu. Lucie má praktické zkušenosti z lázní, kde rozšiřovala své ysokoškolské znalosti o komunikaci a práci s pacienty. Lucie se aktivně podílí na obsahu pro Myprotein a více informací o ní naleznete na jejím Instagramovém profilu: https://www.instagram.com/missnothingdamn. Ve svém volném čase se věnuje samozřejmě sportu – fitness, posilování, ale také relaxacím. Sama si vede tréninky a jejich rozvržení. Miluje procházky, přírodu, hory, a když může, odjede proto z města. Mezi její koníčky rovněž patří čtení, psaní, hudba, psychologie, čas s přáteli, vaření a jiné drobné radosti všedních dní.
myprotein