Zpět na hlavní obsah
Recepty

Banánovo-pekanové proteinové palačinky s hustou čokoládovou polevou

Banánovo-pekanové proteinové palačinky s hustou čokoládovou polevou
Jennifer Blow
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Jennifer Blow

Hledáte způsob, jak se nacpat bílkovinami bez konzumace zbytečných kalorií?

Tyto lahodné banánovo-pekanové proteinové palačinky jsou perfektní proteinová dobrota na snídani nebo svačinku, ze které nemusíte mít výčitky.

Počet: 8 palačinek

Ingredience

Palačinky:

 4 velké odměrky Proteinové směsi na palačinky (příchuť čokoláda)  300 ml mlékaKokosový olej na smažení

Čokoládová poleva:

 4 polévkové lžíce Mandlového másla (jemné)  2 čajové lžičky kakaového prášku  Porce Javorového sirupu bez cukru  Trochu (zhruba 50 ml) mléka

Zdobení:

 1 banán (nakrájený na plátky)  Hrst pekanových ořechů (pečených)

Postup

1. Přidejte trochu kokosového oleje na pánev a vložte na střední plamen. 2. Promixujte směs na palačinky s mlékem a nechte odležet 10 minut. 3. V dalším kroku vlijte palačinkovou směs na pánev a otočte po zhruba 60 sekundách.

Tip: Pro super husté palačinky, počkejte po nalití směsi na pánev zhruba 30sekund a přilijte ještě trochu směsi.

Na čokoládovou polevu:

1. Pro přípravu husté čokoládové polevy promíchejte mandlové máslo, kakaový prášek a sirup bez cukru a pomalu přilévejte mléko, dokud se směs nestane tekutou (ale stále hustou). 2. Jakmile jsou palačinky usmažené, přidejte banánové plátky, pekanové ořechy a polijte božskou čokoládovou polevou.

NUTRIČNÍ INFORMACE NA PALAČINKU

Banánovo-pekanové proteinové palačinky s hustou čokoládovou polevou

Nutriční informace Množství na porci

Kalorie 141kcal 63 kalorie z tuků % Denního příjmu * Tuky celkem 7 g 11 % Sacharidy celkem 9 g 3 % Protein 12 g 24 % * Procentuální podíl doporučené denní dávky založené na 2000 kaloriích

Jennifer Blow
Autor a expert
Zobrazit profil Jennifer Blow

Jennifer Blow je naše nutriční specialistka registrovaná u UKVRN, což je britský registr kompetentních a kvalifikovaných nutričních profesionálů. Má tituly Bachelor of Science in Nutritional Science a Master’s of Science by Research in Nutrition a nyní se specializuje na použití sportovních suplementů pro zdraví a fitness, podložené důvěryhodným výzkumem.

Jennifer byla citována nebo zmíněna jako nutriční specialista v řadě významných publikací jako Vogue, Elle a Grazia pro její expertní znalost významu výživy pro cvičení a zdravý životní styl.

Její zkušenosti sahají od práce s NHS na testech o zásazích do výživy po specifický výzkum suplementace omega 3 mastnou kyselinou a také vlivu fast foodu na zdraví, což bylo prezentováno na výroční konferenci Nutrition Society . Jennifer se podílí na řadě akcí pro profesní rozvoj, aby měla jistotu, že její znalosti zůstanou na vysoké úrovni. Přečtěte si více o zkušenostech Jennifer zde.

Ve svém volném čase Jennifer ráda chodí po horách a jezdí na kole. Z jejích příspěvků poznáte, že ráda dokazuje, že zdravá strava nemusí znamenat život o hladu.

myprotein