Zpět na hlavní obsah
Recepty

Japonské nadýchané palačinky | Recept na proteinové palačinky

Japonské nadýchané palačinky | Recept na proteinové palačinky
Lauren Dawes
Autor a expert2 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Tohle je recept, který MUSÍTE vyzkoušet. Pravděpodobně jste si na sociálních sítích všimli japonských souffle palačinek, ale asi vás nenapadlo, že si je můžete udělat doma, nebo ano?

A právě kvůli tomu je tady @healthy_floflo. Nikdy se nezalekla žádné kuchyňské výzvy a těžce pracovala na tom, aby vyladila tenhle neskutečný recept na proteinový japonské palačinky.

Nadýchané a správně „klepavé“, tyhle japonské palačinky jsou něco speciálního. A přímo si říkají o to, abyste je zalili naším javorovým sirupem bez cukru.

Nenechte se odradit počtem kroků v postupu. Flo slibuje, že to není tak komplikované, jak se na první pohled může zdát – klíčem je se ujistit, že vaječné bílky budou studené, než je vyšleháte, a že palačinky budete opékat pomalu a na nižší teplotu. Výsledek za to 100% stojí.

Počet porcí: 1

https://www.youtube.com/watch?v=8gC3ifrlCG4&feature=emb_logo

Ingredience

Postup

  1. Nejprve oddělte bílky od žloutků. Vejce musí být na tento recept vychlazená, takže se ujistěte, že přes noc byla v lednici.
  2. Dále dejte do mísy žloutky, mouku, proteinový prášek a mléko a smíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Dejte stranou.
  3. V další míse vyšlehejte bílky, dokud nebudou opravdu tuhé (to poznáte tak, že nevypadnou z mísy, když ji obrátíte dnem vzhůru). Přidejte pár kapek citronové šťávy, což by mělo bílkům pomoci držet konzistenci déle.
  4. Poté přidejte vyšlehané bílky do těsta a zlehka obracejte, aby v těstě zůstalo co nejvíc vzduchu – dejte si pozor, abyste ho nepřemíchali.
  5. Lehké, nadýchané palačinkové těsto dejte do zdobícího sáčku a jemně ho vymáčkněte na nepřilnavou pánev nad mírným plamenem. Palačinka by měla být tlustá, ne velká a tenká. Těsto by mělo vyzbýt na 2 takové palačinky. Pokud nemáte zdobící sáček, můžete těsto dávkovat lžící, bude to jen trošku více nepořádku.
  6. Opékejte na mírném plamenu 5-7 minut z jedné strany. Do pánve dejte pár kapek vody a zakryjte poklicí, aby vznikla pára.
  7. Otočte a opékejte z druhé strany stejně dlouho.
  8. Podávejte se štědrou porcí javorového sirupu bez cukru.

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 336
Tuky 10.7g
Sacharidy 22.7g
Bílkoviny 32.9g

 

Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein