Zpět na hlavní obsah
Doplňky stravy

Vaječný bílek v prášku

Vaječný bílek v prášku
Adéla Rybová
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Adéla Rybová

Pokud jste sportovec, zcela určitě (kromě veganů) mají ve Vašem jídelníčku své zastoupení právě vajíčka. Díky svým zdravým tukům a bohatým bílkovinám totiž dodávají jedinci ty správné živiny pro podporu růstu svalů a jejich regeneraci.

Chcete však svůj denní příjem bílkovin jednoduše zvýšit? Je vám například líto vyhazovat žloutky, které byste jinak nezkonzumovali, protože si chcete dát k jídlu více bílků? Žádný problém. Vaječné bílky totiž již existují i samostatně, a to v tekuté a sušené formě. Dnes si ukážeme tu druhou variantu, kterou najde i na našem e-shopu .

Tato práškovitá forma bílků se skládá 100% z vaječných bílků a můžete si vybrat zda chcete neochucenou variantu (dají se přidávat i k vajíčkům na slano – omeleta, míchaná vajíčka,…) či ochucenou variantu, a to vanilka nebo čokoláda. Ať už zvolíte jakou kolik (ne)příchuť, sušené bílky najdou své excelentní uplatnění například i při dělání proteinového shaku. Pokud chcete navýšit v porci pouze počet bílkovin, přidejte sušené bílky do nápoje a máte vystaráno! :-)

Na 1 porci výrobku totiž obsahuje 0,1g tuku, 1,6g sacharidů a 23g bílkovin. Své využití proto najde i v ostatních formách jídla, a to například v pečení. Můžete přidat bílky do muffinů nebo jimi zcela naradit vejce do palačinek.

Dnes si ukážeme recept, který se skvěle hodí na start do nového dne, plný výborných živin.

Proteinová kaše:

Smícháme všechny ingredience, necháme chvíli povařit na mírném ohni, pomalu mícháme a následně přelijeme kaši do misky a máme hotovo! :-)

Jak totiž již bylo zmíněno, vaječné bílky nám dají pořádnou porce bílkovin navíc, ovesné vločky obsahují komplexní sacharidy a vysoký podíl vlákniny, mandlové mléko nám zase dodává zdravé tuky a vitamín B.

 

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Adéla Rybová
Autor a expert
Zobrazit profil Adéla Rybová
Adéla je studentkou střední umělecké školy, kde se věnuje fotografické činnosti. Současně působí jako trenérka v Hradci Králové. Téměř veškerý svůj čas věnuje studiu v oblasti sportu, výživy a coachování. Zúčastnila se již řady kurzů jako je například Strength&Conditioning od společnosti EpiCertification. Adéla zároveň působí jako atlet a účastní se nejrůznějších soutěží Funkčního Cvičení. Více o její činnosti naleznete na jejím Instagramu: https://www.instagram.com/adela_rybova. Kromě psaní článků o motivaci či psychologii ve sportu, výživě či tréninku, jsou jejími zálibami fotografování, dobrovolnictví, příroda, cestování, čas strávený mezi zvířaty a čtení.
myprotein