Zpět na hlavní obsah
Recepty

Fast breakfast vol.1 – Proteinová ovesná kaše

Fast breakfast vol.1 – Proteinová ovesná kaše
Adéla Rybová
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Adéla Rybová

Proteinová ovesná kaše

Snídaně je hodně rozebírané téma. Zda je to nejdůležitější nebo naopak nejmíň důležité jídlo dne apod. Já si osobně na snídaních dávám nejvíce záležet a je to pro mě srdcová záležitost.

Koncept téhle série článků je ukázat vám rychlé a zdravé snídaně v mém osobním podání. Jsem ráda, když si snídani můžu vychutnávat doma, ale i tak se najdou dny, kdy snídám na cestách. A tak „krabičkuju“… Nevadí. I to se totiž dá :-)

Jako první vám chci představit jednu z mých nejčastějších variant.

Jedná se o výborný zdroj zdravých sacharidů, kvalitních tuků i proteinů.

Ovesná kaše | Myprotein.cz

Ingredience:

  • 30g ovesné vločky rozemleté najemno
  • ½ odměrky MyProtein čoko-kokos protein
  • 250 ml špaldové mléko
  • 3g sezamové semínko
  • 1 vejce
  • 1 banán
  • 2g strouhaného kokosu
  • 10g goji
  • 20g ořechů
  • ½ skyru

 

PostupNejprve si nasypeme suché suroviny z první části ingrediencí do kastrůlku (tj. vločky, protein, semínko a naposledy přidáme mléko). Pořádně směs promícháme a dáme na plotnu. Počkáme si, než se směs začne vařit a ztlumíme teplotu plotny. Za stálého míchání kontrolujeme hustotu směsi. Až je směs hustší, přidáme rozmíchané vajíčko. Znovu směs pořádně promícháme a odstavíme kastrol z plotny. A to je první část naší porce :-)

Kaši si přendáme do misky a nyní budeme pokračovat v jejím dokončení.

Základ máme. A nyní dáme navrch skyr, nakrájený banán, posypeme kokosem, goji a prokládáme ořechy. Tadááááá! A plnohodnotná snídaně je na světě

Pokud nemáte přesné ingredience, které tu jsou uvedené, nahrazujte a improvizujte s tím, co máte k dispozici a co máte rádi! Místo špaldového mléka můžete používat jakékoliv jiné rostlinné: rýžové/ mandlové/ kokosové/ lískooříškové/ konopné/ makové, namísto ovesných vloček můžete použít: quinoové/ jáhlové/ špaldové/ rýžové. Jako náhradu za čoko-kokosový protein můžete přidat jakýkoliv jiný, který máte rádi a který Vám vyhovuje. Semínka také můžete přidávat dle Vaší fantazie: konopná/ lnéná/ chia/ slunečnicová/ dýňová.

Nyní přidejte lásku a nechte si chutnat! :-)

Adéla Rybová
Autor a expert
Zobrazit profil Adéla Rybová
Adéla je studentkou střední umělecké školy, kde se věnuje fotografické činnosti. Současně působí jako trenérka v Hradci Králové. Téměř veškerý svůj čas věnuje studiu v oblasti sportu, výživy a coachování. Zúčastnila se již řady kurzů jako je například Strength&Conditioning od společnosti EpiCertification. Adéla zároveň působí jako atlet a účastní se nejrůznějších soutěží Funkčního Cvičení. Více o její činnosti naleznete na jejím Instagramu: https://www.instagram.com/adela_rybova. Kromě psaní článků o motivaci či psychologii ve sportu, výživě či tréninku, jsou jejími zálibami fotografování, dobrovolnictví, příroda, cestování, čas strávený mezi zvířaty a čtení.
myprotein