Zpět na hlavní obsah
Strava

6 suplementů vhodných do keto diety, které vám pomohou s ketózou

6 suplementů vhodných do keto diety, které vám pomohou s ketózou
Claire Muszalski
Autor a expert4 let Ago
Zobrazit profil Claire Muszalski

Dodržování keto diety může být docela výzva, jelikož vylučuje tolik potravin, které jste možná byli zvyklí pravidelně konzumovat. Ale možná jsou benefity keto diety přesně to, co hledáte. Takže je důležité najít si způsob, jakým tato dieta zapadne do vašeho životního stylu.

Keto suplementy jsou skvělým způsobem, jak si celý proces o mnoho ulehčit – zde je pár našich favoritů.

Proč užívat keto suplementy?

Keto suplementy vám mohou pomoci držet se keto maker, aniž byste vybočili ze správných kolejí, a mohou potenciálně urychlit nástup benefitů, po kterých toužíte. Zkuste zařadit některé naše keto-friendly suplementy.

Keto-friendly suplementy

1. Electrolyte Plus tablety

Electrolyte Plus tablety obsahují všechny nejdůležitější elektrolyty, které tělo potřebuje, včetně vápníku, chlóru, hořčíku, draslíku a sodíku. Elektrolyty se účastní důležitých procesů v těle a musíme si udržovat jejich správnou hladinu, abychom si zachovali zdraví a výkon. Když jste na keto dietě, je tu riziko, že těchto elektrolytů budete kvůli omezení sacharidů konzumovat méně.

Účelem Electrolyte Plus tablet je obnovit tělesnou rovnováhu elektrolytů po těžkém tréninku, jelikož elektrolyty ztrácíme pocením. Jejich nahrazování ve správném množství pomáhá předcházet dehydrataci a pomáhá udržovat esenciální funkce během regenerace.

2. Kokosový olej

Kokosový olej je skvělým rostlinným tukem, který v keto dietě využijete. Je to jedinečný olej, který je tuhý za pokojové teploty, díky čemuž se hodí na vaření a pečení. Je také nabitý MCT (medium chain triglycerides), které jsou skvělým zdrojem paliva, když jste v ketóze.

Benefitem kokosového oleje v keto dietě je to, že obsahuje snadno stravitelné mastné kyseliny, které vaše tělo potřebuje, aby nahradilo chybějící sacharidy. Je snadné ho zakomponovat do receptů nebo při vaření, díky čemuž splníte makra a zůstanete na správné cestě.

3. Keto Blend

Keto Blend je unikátním suplementem od Myprotein, který byl vytvořen tak, aby pomohl zlepšit váš výkon a dodržet vaše keto makra. Normální proteinový suplement by vás mohl trochu vyvést ze správných keto kolejí, ale tato směs byla vytvořena tak, aby perfektně zapadla do keto diety.

Keto Blend je víc než jen proteinový prášek, obsahuje další užitečné ingredience jako inulin (navýší příjem vlákniny, aniž by navyšoval příjem sacharidů), MCT mastné kyseliny jakožto perfektní keto palivo, a prášek z kokosového oleje a avokáda pro extra dávku zdravých tuků. Přidaný cholin pomáhá vašemu metabolismu efektivně pálit tuk.

4. Zero těstoviny

Zero těstoviny a Zero rýže jsou nízkokalorické téměř bezsacharidové alternativy k nudlím a rýži. Jsou skvělým pomocníkem do stir fry, jako příloha nebo s nějakou keto-friendly omáčkou. Můžete si tak vychutnat vaše oblíbená jídla, ale bez sacharidů.

Účelem těchto výrobků je pomoci zahnat vaše chutě a navýšit objem jídla, aniž byste vybočili z keto plánu. Využití nízkokalorických, nízkosacharidových náhrad může pomoci s hubnutím, zasytí vás a pomůže vás udržet na správné cestě.

5. Ovocná zero pomazánka

Ovocná zero pomazánka je zdravou alternativou k marmeládě bez cukru, vyrobená z extraktu z ovoce a přírodních ochucovadel. Je také bez lepku a nízkokalorická, díky čemuž se hodí pro různé diety.

Ovocná zero pomazánka má nahradit džemy s vysokým obsahem cukru, které se nehodí do keto diety. Můžete si tak vychutnat chuť ovoce bez zbytečných kalorií. Vychutnejte si ji na keto-friendly chlebu nebo palačinkách, nebo jako náhradu za různá sladidla.

6. Sirup bez cukru

Sirupy bez cukru jsou ideálním řešením pro ty, kteří chtějí sladkou chuť bez cukru a kalorií. Přichází v řadě různých delikátních příchutí a mají méně než 1 kalorii v jedné porci – perfektní pro každého, kdo je na keto dietě nebo jakékoliv jiné dietě, která omezuje cukr.

Tyhle sirupy byly vytvořeny tak, aby dochutily jídlo bez extra kalorií a cukru. Přichází v tradičních sladkých příchutích jako butterscotch a javorový sirup, a ovocných příchutích jako malina a borůvka. Využití těchto sirupů může pomoci uspokojit chutě na sladké, aniž by narušovaly stav ketózy – a přiblížit vás tak k vašim cílům.

Co si z článku odnést

Myprotein nabízí řadu různých produktů, které mohou pomoci přeměnit keto dietu na životní styl, který můžete pohodlně dodržovat. Od zdravých tuků, které potřebujete jako palivo, po elektrolyty po tréninku a nízkosacharidové, sladké pochoutky – máme všechno. Využijte naší jedinečné nabídky a maximalizujte svou tvrdou práci a získejte výsledky, po kterých toužíte.

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Claire Muszalski
Autor a expert
Zobrazit profil Claire Muszalski

Claire Muszalski je dietetička, registrovaná prostřednictvím Academy of Nutrition and Dietetics  a také certifikovaný coach pro zdraví a fitness od Konsorcia pro coaching zdraví a fitness.

Claire vlastní bakalářský titul z biologie a magisterský titul z klinické dietetiky a výživy od University of Pittsburgh.

Mluvit a psát o jídle a fitness je základem Claiřina etosu, protože miluje používání svých zkušeností při pomoci ostatním s dosahováním jejich cílů z oblasti zdraví a tělesné pohody.

Claire je také certifikovaná instruktorka cyklistiky a miluje mentální a fyzické nakopnutí, které získává při pravidelném běhu a hodinách jógy. Když se zrovna neudržuje ve formě, fandí na zápasech domácích sportovních týmu Pittsburgu nebo vaří pro svou rodinu.

Zjistěte více o Claiřiných zkušenost zde.

myprotein