Zpět na hlavní obsah
Trénink

Univerzální sportovkyně zkouší ultimátní fitness test

Univerzální sportovkyně zkouší ultimátní fitness test
Emily Wilcock
Autor a expert1 rok Ago
Zobrazit profil Emily Wilcock

Dovolte nám, abychom vám představili Lucy Davis. Lucy dříve plavala za Velkou Británii, je zkušenou powerlifterkou a nedávno si zaběhla svůj první ultramaraton. Lucy miluje výzvy, takže není žádným překvapením, že se zúčastnila ultimátního workoutu na Farm Fitness na nedávném setkání Myprotein ambasadorů.

Co je Farm Fitness?

Farm Fitness se nachází v hlubinách idylického venkova v Essexu. Daleko předaleko od typických komerčních fitness center, soustředí se na funkční fitness pro každého v přátelském, ale soutěživém prostředí.

Tenhle poslední bod je důležitý: Farm Fitness není žádnou procházkou v parku, je to překážková dráha, která otestuje i ty nejzkušenější strongmeny a strongwomen. Abyste uspěli, musíte pracovat jako tým.

https://www.youtube.com/watch?v=WZOJjgkgKn0&feature=emb_logo

Disciplíny

Soutěživá od přírody, Lucy byla odhodlaná vyhrát. A hned ji to vtáhlo. Než se vůbec začalo, vyzkoušela monkey bars, čehož nakonec litovala, protože si strhla kůži na rukou.

Skupina byla rozdělena na dva týmy. Nejprve absolvovali zahřívací kolo, aby předešli zraněním, a pak se dali do toho.

První disciplínou bylo šplhání na laně. Bylo to velmi náročné na jejich ruce a Lucy dokonce přišla o nehet. Další na řadě byly box rolls, což je přesně to, jak to zní: válení boxu přes pole. Pak tahání pneumatik, více šplhání na laně, více tahání pneumatik, odhazování pneumatik a angličáky s přidanou překážkou. Lucy byla vyčerpaná. Když zvážíme, že je to běžkyně ultramaratonu, musel to být opravdu pořádný workout.

Ale soutěživá povaha Lucy jí nedovolila to vzdát. Její tým prostě musel vyhrát, takže se prostě vyhecovala.

Jednou z disciplín bylo, že čtyři členové týmu Lucy museli nést obrovskou pneumatiku kolem pole. Mohli ji zvednout, jakkoliv chtěli, pod jednou podmínkou – nesměla se dotýkat země.

Jelikož byla Lucy jedním z nejmenších členů týmu, měla okamžitou nevýhodu. Ale šla do toho stejně. Na závěr eventu museli dělat dřepy s pneumatikou a chest press s pneumatikou. Bylo to těžké, ale zvládli to.

Ačkoliv všechny disciplíny byly těžké a Lucy z nich měla sedřené ruce a ztracený nehet, užila si spoustu zábavy, i když znovu by si workoutem v blízké budoucnosti projít nechtěla.

Mezi silné stránky Lucy patří spíš samostatné workouty a ne týmová práce. To může být občas osamělé, takže někdy je dobré dát si místo toho týmové aktivity.

Den se chýlil ke konci a byl čas vyhlásit vítěze. Lucy vyhrála „Nejvíc fit na farmě“ a odnesla si krabici donutů.

Co si z článku odnést

Mohli byste Lucy porazit v této challenge? Nebo byste to vzdali, jakmile by vás popálilo lano? My tušíme, jak by to dopadlo s námi. Navzdory těžkému dni si to Lucy a její tým užili. A teď si může přidat „Nejvíc fit na farmě“ do svého impozantního životopisu.

Emily Wilcock
Autor a expert
Zobrazit profil Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein