Zpět na hlavní obsah
Recepty

Jahodovo-broskvové crumble tyčinky

Jahodovo-broskvové crumble tyčinky
Lauren Dawes
Autor a expert3 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Neodolatelně měkké a sladké, tyhle ovocné crumble tyčinky jsou perfektní jednoduchou pečenou pochoutkou.

Potřebujete něco, co zažene vaše chutě na sladké po večeři, ale nechcete nic příliš nezdravého z obchodu? Niall Kirkland pro vás má tenhle jednoduchý a neodolatelný recept na crumble tyčinky – připravené z přírodních ingrediencí a bez přidaného cukru, přesně to, co potřebujete.

A to nejlepší? Vylepšil chuť a obsah bílkovin přidáním odměrky naší nové příchutě oblíbeného Clear Whey Isolate bílá broskev. Pokud hledáte něco, čím osvěžit vaši zásobu suplementů na léto, tohle byste si rozhodně měli přidat na seznam. Má pouhých 86 kcal a 20g bílkovin na jednu porci, což je ideální na podporu vašeho fitness progresu.

Perfektní jako zdravý dezert, rychlá snídaně nebo lahodná odpolední svačinka ke kávě. My si určitě napečeme zásobu těchto tyčinek, to víme jistě.

Počet porcí: 12

https://www.youtube.com/watch?v=qxXFpaGK4xA&feature=emb_logo

Ingredience

Na crumble základ:

  • 120g mandlové mouky
  • 120g ovesné mouky (my jsme použili rozemleté vločky)
  • 60g ovesných vloček
  • 50ml javorového sirupu
  • 100g kokosového oleje (roztopeného)
  • Špetka soli

Na ovocnou náplň:

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů.
  2. Ve velké míse smíchejte mandlovou mouku, ovesnou mouku, vločky, javorový sirup, kokosový olej a sůl, dokud se vše nespojí v drobenkové těsto.
  3. 3 velké polévkové lžíce dejte stranou a zbytek dejte na vyložený plech na pečení. Pečte 10 minut.
  4. Mezitím dejte do hrnce jahody, javorový sirup a citronovou šťávu a vařte na středním plamenu 2 minuty.
  5. V shakeru smíchejte Clear Whey Isolate s vodou a dejte do hrnce k ovoci. Přiveďte k veru a na mírném plamenu vařte 5 minut, dokud ovoce nezměkne a většina kapaliny se nevypaří a nevznikne hustá jahodová omáčka.
  6. Jahodovou omáčku dejte na crumble základ, rovnoměrně rozprostřete a navrch dejte zbytek crumble směsi. Pečte 30-35 minut, dokud drobenka na povrchu nezezlátne.
  7. Až budete mít dopečeno, vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout, jinak se budou tyčinky při krájení moc drobit (můžete je také dát do lednice, abyste proces urychlili). Poté nakrájejte na 12 kousků a vychutnejte si!

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 202
Tuky 10.5g
Sacharidy 17g
Bílkoviny 8.4g

 

Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein