Recepty

Čokoládový banánový chléb

Chystáte se na cesty a potřebujete s sebou něco rychlého na zakousnutí s obsahem sacharidů i bílkovin? Z banánů, čokoládového proteinu a kakaa vytvoříte během půl hodinky vláčný fitness chléb, který stačí po upečení jen nakrájet, zabalit a můžete vyrazit!

 

Doba přípravy: 10 minut

Doba vaření/pečení: 30 minut

Počet porcí: 16

 

Nutriční hodnoty                                   16 porcí                                           1 porce

Energetická hodnota:                          1 104 kCal                                       69 kCal

Sacharidy:                                                 144 g                                                  9 g

Z toho cukry:                                             48 g                                                    3 g

Bílkoviny:                                                   48 g                                                    3 g

Tuky:                                                            32 g                                                    2 g

 

Ingredience

 

Postup

1. Rozehřejte si troubu na 170 °C.

2. Rozmixujte banány a jablko na pyré.

3. Přidejte všechny mokré ingredience.

4. Suché ingredience smíchejte zvlášť.

5. Smíchejte dohromady mokré a suché ingredience.

6. Těsto nalijte do formy ideálně na biskupský chlebíček (velikost 12 × 26 × 7,5 cm). Pro jistotu ji vymažte kokosovým olejem, ať pak chlebíček jednoduše vyklopíte.

7. Pečte 30 minut.

 

 

Poznámky

  • Lze udělat i vanilkovou verzi, stačí použít mleté ovesné vločky vanilkové, čokoládový protein a vynechat kakao.
  • Místo instantních mletých ochucených ovesných vloček Myprotein můžete případně použít na jemno rozemleté ovesné vločky, ale je třeba přidat sladidlo. Chuťově to ale nebude tak dobré, protože instantní mleté vločky Myprotein jsou ideálně oslazené i ochucené.


Olga Bajková

Olga Bajková

Autor a expert

Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Do fitka jsem poprvé zavítala už jako teenager, ale opravdu intenzivně a skoro každý den se mazlím s činkama až poslední rok. :-) Trvalo mi pěknou řádku let, než jsem dokázala efektivně skloubit sport se správným stravováním a začaly se dostavovat uspokojivé trvalejší výsledky. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)


Olga si oblíbil/a...


S Myprotein ušetříte každý den! Podívejte se na naše aktuální slevy a slevové kódy... KUP TEĎ