Zpět na hlavní obsah
Recepty

Čokoládovo banánové kapsičky

Čokoládovo banánové kapsičky
Lauren Dawes
Autor a expert4 měsíců Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes
Jmenujte lepší duo než čokoláda a banán.S horkou, tekoucí čokoládovou náplní jsou tyhle kapsičky zimní pochoutkou, na kterou jste čekali.Hotové je budete mít za méně než půl hodiny – křupavé na povrchu, s tekoucí čokoládou a banánem uvnitř. Prostě nebe.

Počet kapsiček: 8

Ingredience

  • 1 balení rozváleného listového těsta
  • 8 lžiček Proteinové pomazánky (Čokoláda lískový oříšek)
  • 1 malý banán
  • Vejce na potření (1 malé vejce a 1 lžička mléka)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Nejprve těsto rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Pomocí nože rozdělte na 8 stejných obdélníků.
  3. Dále rozpusťte Proteinovou pomazánku, aby se lehce roztírala, a na každý obdélník dejte jednu lžičku. Pomocí lžičky rovnoměrně rozetřete po celé ploše těsta.
  4. Doprostřed každého obdélníku přidejte 3 plátky banánu a pak opatrně přehněte v polovině. Pomocí vidličky zatlačte okraje, abyste vytvořili kapsičku. Opakujte s každým obdélníkem.
  5. Propíchněte střed každé kapsičky vidličkou, abyste vytvořili 3 dírky, kterými může unikat vzduch, pak povrch potřete rozkvedlaným vejcem. Opakujte se všemi kapsičkami.
  6. Dejte do trouby a pečte 10-12 dozlatova.
  7. Po upečení vyndejte z trouby a nechte chviličku zchladnout. Pokud chcete, můžete je pocákat Proteinovou pomazánkou i na povrchu.
  8. Dobrou chuť – a nespalte se o čokoládu, bude horká!

Nutriční informace na 1ks

Kalorie 330
Tuky 13g
Sacharidy 21g
Bílkoviny 6g
Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein