Banánový chlebíček je na celý život, nejenom do lockdown.
Lockdown už možná jakž takž skončila (díkybohu), ale naše láska k banánovému chlebíčku žije dál. Obzvlášť když je tak lahodný a čokoládový jako tenhle podle super jednoduchého receptu od Nialla Kirklanda.
A když použijete naši Proteinovou pomazánku, dodáte mu extra dávku bílkovin s 87% méně cukru oproti běžným alternativám ze supermarketu. A tomu říkáme odměna bez výčitek. Je dostupná ve třech lahodných příchutích – bohatá mléčná čokoláda, klasická čokoláda a lískový oříšek, a bílá čokoláda – a každá z nich bude v tomhle chlebíčku fungovat.
Počet plátků: 12
Ingredience
- 225g celozrnné mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- ½ lžičky jemné soli
- 3 zralé banány (rozmačkané)
- 40g kokosového oleje (roztopeného)
- 150g medu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 2 lžíce Proteinové pomazánky (rozehřáté, aby byla tekutá)
Postup
- Troubu předehřejte na 175 stupňů a formu na chlebíček vyložte pečícím papírem.
- Nejprve v míse smíchejte suché ingredience.
- V další míse smíchejte mokré ingredience (kromě Proteinové pomazánky), dokud se zcela nespojí. Poté přidejte mokré ingredience k těm suchým – a pořádně smíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Půlku směsi přendejte do vyložené formy, poté přidejte rozehřátou Proteinovou pomazánku a navrch dejte zbytek těsta na banánový chlebíček.
- Párátkem na povrchu z Proteinové pomazánky vytvořte vzor a pečte 30 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
- Nakrájejte a podávejte!