Zpět na hlavní obsah
Recepty

Jednoduchá proteinová zmrzlina na 3 způsoby

Jednoduchá proteinová zmrzlina na 3 způsoby
Lauren Dawes
Autor a expert3 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Hledáte lahodný osvěžující způsob, jak do sebe dostat dostatek bílkovin během horkých dnů? Jsme tu pro vás s tímhle jednoduchým receptem na zdravou domácí zmrzlinu. Je stejně sladká a krémová jako ta „pravá“, ale obsahuje pouze zlomek kalorií, jelikož jsme použili nízkotučný jogurt a nepřidali žádný cukr.

Zvolili jsme tři klasické kombinace – bohatou čokoládu s arašídovým máslem, jemnou bílou čokoládu s malinami a šťavnatý vodní meloun.

Je to super jednoduché a můžete přidat jakékoliv topingy, které máte rádi – můžete si zaexperimentovat s ořechy, ovocem nebo třeba kousky vaší oblíbené proteinové tyčinky.

Doporučujeme ji mít neustále po ruce během slunečných dní.

Každý recept je na 2 porce

https://www.youtube.com/watch?v=j7eCq1RCyYI

Ingredience

Čokoláda arašídové máslo:

Bílá čokoláda a malina:

Šťavnatý vodní meloun:

Postup

  • Mléko, jogurt a protein dejte do mixéru a umixujte dohladka. Nalijte do nádoby vhodné do mrazáku.
  • Přidejte jakékoliv další extra ingredience podle chuti – kousky arašídových košíčků, čerstvé maliny nebo třeba sirup bez cukru.
  • Dejte zmrazit na alespoň 4 hodiny, poté podávejte s vašimi oblíbenými topingy. Nebo si prostě vezměte lžíci a pusťte se do toho, my vás soudit nebudeme.

Nutriční informace na jednu porci:

Kalorie Bílkoviny Sacharidy Tuky
Čokoláda arašídové máslo 322 32g 20.4g 12.4g
Bílá čokoláda a malina 227 25.6g 19.6g 5.3g
Šťavnatý vodní meloun 205 25.3g 15.5g 4.3g

 

 
Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein