Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

To, že se vaše tělo mění, je normální – jak to přijmout

To, že se vaše tělo mění, je normální – jak to přijmout
Joni McMullen
Autor a expert1 rok Ago
Zobrazit profil Joni McMullen

„Naše těla dokáží neskutečné věci.“

Lucy Davis si ráda dává výzvy a posouvá svoje tělesné limity. Díky tomu se její tělo neustále mění, aby se adaptovalo na nové tréninky nebo sporty, kterým se zrovna věnuje.

Ale to pro Lucy nebylo vždy lehké a nějakou chvíli trvalo, než se s tím srovnala.

Adaptace

Lucy se nedávno rozpovídala o tom, jak může měnící se tělo být zároveň „požehnáním i kletbou“. Poté, co zhubla 5 kg po tréninku na 100 km, se Lucy cítila nesvá vzhledem k tomu, jak se její tělo změnilo. Navzdory tomu, že byla nejvíc fyzicky fit ve svém životě, psychicky s tím zápasila.

Po pár měsících miluje každý moment toho, jak sleduje své tělo adaptující se na různé druhy tréninku.

I Lucy, která miluje svoje tělo za to, co dokáže, občas zápasí s tím, jak se její tělo mění. Ale přijmutí svého těla není lineární – je to cesta, která má své lepší i horší okamžiky.

Akceptování změny

Lucy řekla, že miluje, jak se naše těla mění. Je to úžasné, když se zamyslíte nad tím, jak se naše těla adaptují na nový trénink – měli bychom ocenit to, že jsou schopna skvělých věcí.

Lucy ví, že její tělo projde za její život ještě spoustou dalších změn, a ona se na ně těší: „Budu nadšená, až se moje tělo začne měnit, abych mohla mít miminko, být máma, trénovat na Ironman, být mega silná!“

Každá změna vašeho těla může reprezentovat novou výzvu, nový okamžik v životě. Může to být znak toho, čeho můžete dosáhnout nebo čeho jste dosáhli – něco, na co můžete být pyšní.

Ať už své tělo podrobujete jakékoliv výzvě, je důležité nezapomínat oceňovat, kde jste začali, a vážit si toho, jak se vaše tělo změnilo.

Co si z článku odnést

I někdo tak sebevědomý jako Lucy má momenty, kdy mají pochybnosti o tom, jak se jejich tělo mění v reakci na cvičení. Ale naučila se to ocenit.

Je dobré nezapomínat, že v tom nejsme sami, když přijde na přijmutí vlastního těla. Někdy je to těžké, ale měli bychom se snažit ocenit naše tělo za vše, co dokáže, a nesoustředit se příliš na to, co nedokáže.

Joni McMullen
Autor a expert
Zobrazit profil Joni McMullen
myprotein