Zpět na hlavní obsah
Strava

3500 kcal ‚clean bulk‘ podle Joe Fazera

3500 kcal ‚clean bulk‘ podle Joe Fazera
Emily Wilcock
Autor a expert1 rok Ago
Zobrazit profil Emily Wilcock

Joe Fazer pevně věří, že správná strava je nejdůležitějším faktorem dobré postavy, ale přiznává, že jeho jídelníček nebyl vždy ten nejzdravější. Čokoláda, dorty, brambůrky, všechno možné. Joe jedl cokoliv, aby do sebe dostal potřebné kalorie.

Ale Joe nikdy nebyl s výsledky tohoto přístupu spokojen. V poslední době si osvojil přístup „lean bulking“: hodně bílkovin, hodně kalorií a o dost méně cukru.

https://www.youtube.com/watch?v=NrLjWi-nFDM&feature=emb_logo

Nejprve nejdůležitější jídlo dne. Pro Joea doslova. K snídani si dává tři vejce a tři vaječné bílky, máchané se šunkou. A k tomu navíc miska ovesné kaše se sójovým mlékem a jeho denní doplňky stravy: omega 3, multivitaminy, vitamín D3, gumídce pro vlasy, pokožku a nehty a, samozřejmě, kreatin. Spousta bílkovin a sacharidů a k tomu navíc úctyhodných 737 kalorií.

Zhruba tři a půl hodiny později, kdy mu začne kručet v břiše, si Joe připraví další jídlo. Klasiku kuře s rýží – na tom se prostě nedá nic zkazit. Joe si to zpestří červeným pestem a zeleninou. A to je dalších 768 kalorií.

Někteří lidé si dávají pre-workout drink než jdou do fitka, ale Joe ne. Ten si radši dá čokoládovou tyčinku. Má spoustu cukru, ale je to pochoutka a rychlý zdroj energie. A to je dalších 336 kalorií.

Po tréninku je čas na další rychlou svačinku. Hotové smažené kuře s rýží. Hodně bílkovin a 700 kalorií, jako sen pro bulking.

Večer jde Joe do kanceláře, aby udělal nějakou práci. Nosí si s sebou misku s kuřecím s rýží, co si připravil předtím, a to je dalších 768 kalorií.

A než jde spát, dá si Joe veganský proteinový shake. 175 kalorií na zakončení dne.

Celkem je to skoro 3500 kalorií, což je docela úctyhodné na jeden den.

Poznámky

Joe nejí úplně to samé každý den, také si striktně nepočítá makra. Jí více intuitivně, ujišťuje se, že jsou jeho jídla bohatá na bílkoviny a kalorie. Joe navíc omezuje příjem cukru a pije víc vody, nedávno vyměnil svoje doplňky stravy za veganské alternativy.

Co si z článku odnést

Joe má vždycky nový pohled na bulking. Není známý jako „král bulkingu“ pro nic za nic. Pojďme se podívat, jestli se tohoto „leaner“ přístupu bude držet dlouhodobě.

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Emily Wilcock
Autor a expert
Zobrazit profil Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein