Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

Nikdy nespouštět zrak z vítězství | Lucy Turner o Forever Fit

Nikdy nespouštět zrak z vítězství | Lucy Turner o Forever Fit
Lauren Dawes
Autor a expert4 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Každý nový rok, miliony lidí na celém světě se chytají šance na nový začátek – soustředí se na ambiciózní předsevzetí, která si stanovili, a do posilovny chodí téměř zbožně…alespoň prvních pár týdnů.

I když milujeme pozorovat lidi plné odhodlání k akci, v Myprotein se chceme vzdálit od těchto krátkodobých neudržitelných rčení „nový rok, nové já“. To je důvod, proč jsme vytvořili naši kampaň Forever Fit.

Protože fitness není o rychlých řešeních, třicetidenních výzvách nebo detoxech. Není to něco, čím byste se měli v lednu trestat, a zapomínat na zbylých 11 měsíců v roce.

Je to o dlouhodobé investici do sebe sama, psychické i fyzické.

Abychom více rozšířili toto poselství, hledali jsme sportovce a ambasadory, kteří jím žijí – lidi, kteří neustále usilují o osobní rozvoj, psychický i fyzický, a posouvají se neustále vpřed.

Lucy Turner je jednou z těchto odhodlaných lidí. Tohle je její příběh.

Jít si za svou vášní

Lucy Turner je dvaadvacetiletá sedmibojařka z Newcastlu. Studovala na Northumbria University obor Sport, Exercise and Nutrition a nyní žije v Loughborough jakožto profesionální sportovkyně.

Dalo by se říct, že ke kariéře ve sportu byla předurčena, jelikož už od útlého věku závodila jako gymnastka v City of Newcastle Gymnastics Academy a přiznává, že během školy milovala snad všechny sporty, které vyzkoušela.

Během letních prázdnin se účastnila atletických táborů, které nabízely výběr z různých atletických disciplín, aby daly mladým lidem šanci najít si tu, ve které budou nejlepší. Trenéři si jejího nadání všimli rychle a povzbuzovali Lucy k tomu, aby začala trénovat sedmiboj – kombinaci 7 disciplín včetně běhu přes překážky na 100 metrů, skoku do výšky, vrhu koulí, sprintu na 200 metrů, hodu oštěpem a běhu na 800 metrů.

V pouhých 13 letech učinila Lucy rozhodnutí, které jí změnilo život – skončila s gymnastikou, aby se mohla plně věnovat atletice.

„Myslím, že mít vzor je důležité, především v mladším věku. Jessica Ennis, spolu s dalšími, je někým, kdo mi opravdu pomohl a inspiroval mě.“

Začlenění fitness do jejího života

Po tomto rozhodnutí dávala Lucy maximum do tréninků, zatímco u toho zvládala školu a zkoušky. Na univerzitě svou laťku ještě zvýšila – nějak se jí podařilo zkombinovat přednášky a učení se dvěma brigádami a trénováním šestkrát týdně. Pane jo.

Věří, že tenhle tréninkový režim jí pomohl k úspěchu ve škole, jelikož jí poskytoval přestávky mezi učením a pomáhal jí zbavit se napětí. Během náročných týdnů studia, kdy musela odevzdávat práce, občas podle svých slov zápolila, ale vyvinulo to její time-management schopnosti.

„Když už jsem si sedla, abych udělala svou práci, věděla jsem, že nemám času nazbyt, takže jsem nemohla prokrastinovat.“

Obětovala hodně ze svého sociálního života a party, které ke studentskému životu patří, ale měla spoustu přátel, kteří ji podporovali a ulehčovali jí to.

Překážky na její cestě

Ačkoliv to možná zní jako klidná plavba životem, Lucyina oddanost sportu nebyla vždycky snadná. Tři měsíce před šestnáctými narozeninami jí byla diagnostikována cukrovka prvního typu, vážná celoživotní nemoc, která ovlivňuje hladinu inzulinu a potažmo hladinu krevního cukru.

Cvičení a sportování ovlivňuje krevní cukr a způsob, jakým ho ovlivňuje, záleží na typu cvičení. Středně těžké cvičení, které trvá déle, jakožto například cyklistika nebo běh, může způsobit pokles krevního cukru, zatímco intenzivní cvičení jako třeba sprintování ho může zvýšit.

Pro sedmibojaře je tedy tuto nemoc ještě těžší zvládat, jelikož se sedmiboj skládá z tolika různých disciplín. Změny nálad a výkyvy adrenalinu mohou také ovlivnit hladinu krevního cukru, což je další nevyhnutelná součást soutěžení. To ale Lucy nezastavilo.

„Samozřejmě jsem měla i propady – a některé dny se cítím omezená – ale většinu času jsem schopna to zvládat díky tomu, jak moc sport miluju.“

Jak je důležité mít cíl

Klíčovou součástí úspěchu Lucy je fakt, že vždycky pracovala na nějakém konkrétním cíli.

A konkrétním cílem nemyslíme novoroční předsevzetí, které je plytké jako „chci se dostat do formy“. Máme na mysli doopravdy specifické, krátkodobé cíle, na kterých můžete vědomě pracovat a kterých můžete, doufejme, dosáhnout.

Je to o tom rozložit si daný cíl na malé, zvládnutelné části, než abyste se na to vrhli po hlavě.

„Co se týče soutěžení, zcela se soustředím na každou disciplínu tak, jak přijde, jelikož nemůžu kontrolovat výsledky celé soutěže najednou.“

Stejně jako my, i Lucy věří, že dávání si cílů je extrémně mocnou technikou, která pomáhá zvýšit motivaci a soustředění – protože vám dává důvod proč.

Co pro Lucy znamená Forever Fit

„Neumím si svůj život bez trénování představit. Sport mi pomáhá mnohem víc, než co se týče jen fyzických aspektů – buduje charakter stejně tak jako dovednosti jakožto analytické myšlení, zvládání tlaku, time-management, leadership dovednosti a stanovování cílů.

Naučilo mě to, jak se vyrovnat s překážkami a jak být optimistická.

Díky sportu jsem poznala některé úžasné lidi, se kterými sdílím svou vášeň. Procestovala jsem díky tomu svět, přičemž jsem dělala to, co miluju. Dal mi příležitost chodit do škol, abych inspirovala budoucí generaci.

Kampaň Forever Fit se shoduje s mým osobním pohledem na život. Je to o odhodlání, které je důležité pro všechny úspěšné lidi.“

Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein