Dostaňte se do vánoční nálady s těmito vánočními sušenkami.
Už jsme to řekli předtím a řekneme to znovu, jednou z nejlepších věcí na Vánocích je to jídlo. Stačí vám na ně pár přírodních ingrediencí a je to tak perfektní lehké cukroví.
Bohaté kakao a špetka skořice, tenhle recept od Nialla Kirklanda může směle konkurovat vanilkovým rohlíčkům.
Počet porcí: 15
Ingredience
- 60g Organického kakaa
- 80g kokosového cukru
- 100g javorového sirupu
- 60g kokosového oleje (roztopeného)
- 2 vejce
- 180g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžičky vánočního koření
- 1 lžička skořice
- Kůra ze dvou pomerančů
- 25g moučkového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů.
- V míse smíchejte kakao, kokosový cukr, javorový sirup a kokosový olej, dokud se směs zcela nespojí.
- Po jednom přidejte a vmíchejte vejce.
- Ve druhé míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, koření, skořici a pomerančovou kůru.
- Mokrou směs přidejte do té suché a smíchejte, dokud nespojí.
- Z těsta odebírejte zhruba vrchovatou lžičku, rukama vyválejte do kuličky, zmáčkněte, posypte moučkovým cukrem a dejte na plech. Opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
- Pečte 10-12 minut. Vyndejte z trouby a nechte zchladnout, aby byly pevnější – dobrou chuť!