Zpět na hlavní obsah
Trénink

Lehké tréninky pro nakopnutí Vaší fyzičky!

Lehké tréninky pro nakopnutí Vaší fyzičky!
Nicol Cerna
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Nicol Cerna

Rozjeďte to! Malá vítězství a lehké tréninky pro nakopnutí Vaší fyzičky.

Úplná změna Vašeho pohybového režimu se může zdát jako náročný úkol. Až příliš často, i když máme motivaci začít úplně nový plán, není to udržitelné pro delší časový horizont. Pro mnoho lidí znamená vytváření malých, snadněji dosažitelných změn více aktivní životní styl v delším časovém horizontu. Potřebujete inspiraci? Tady jsou naše nejlepší návrhy pro nakopnutí Vaší fitness úrovně.

Použijte schody

Když můžete, vždy byste se měli vyhnout eskalátoru nebo výtahu a upřednostnit schody. Tato aktivita posílí střed těla, stehna a zadek. Pět minut na schodech denně spálí 310 extra kalorií za týden, aniž byste se snažili o nějaký sportovní výkon.

Využijte čas při čištění zubů

Když si 3 minuty čistíte zuby ráno a večer, aby vypadaly dobře, zacvičte si u toho. Vyberte si aktivitu jako jsou dřepy nebo výpady a opakujte, dokud si nevyčistíte zuby. Toto je dobré především ráno, protože to rozproudí krev ve Vašem těle.

Posilování břicha při reklamách

Pokud trávíte večer na gauči, stále můžete absolvovat nějaké cviky pro zvýšení srdečního tepu a protažení svalů. Během jedné reklamy můžete držet „plank“, během druhé dělat lehsedy a vytáčení do strany během třetí. Každou další reklamu můžete absolvovat při skákání panáka.

Obměňte své nápoje

Nápoje jsou běžným způsobem, jak přijímáme kalorie, aniž bychom si to vůbec uvědomili. Vyměňte všechny nápoje s vysokým obsahem kalorií za zdravější verze. Ranní dávku kofeinu získejte z černé kávy místo karamelového latte nebo vyměňte Coca Colu za perlivou vodu.

Vydržte několik týdnů a pamatujte si každou změnu, kterou na sobě pocítíte.

Trénink s kuchyňským časovačem

Když připravujete oběd nebo večeři, nevyužitý čas, než se doběhne časovač mikrovlnky nebo trouby vytváří výborný čas pro malý trénink. Na pět nebo méně minut můžete zkusit skákat panáka nebo sprintovat na místě, to Vám zaručeně zvedne srdeční tep. Na delší čas při pečení v troubě si vytvořte malý kruhový trénink. 1 minuta dřepy, 1 minuta sprint na místě, 1 minuta skákání panáka, 1 minuta angličáky a 1 minuta odpočinek. Opakujte, dokud Vaše trouba nezazvoní!

10 000 kroků

Pořiďte si krokoměr nebo aplikaci na počítání kroků na Váš telefon. Ujít 10 000 kroků bude snadné pro lidi, jejichž práce zahrnuje hodně postávání jako je například prodavač nebo zdravotní sestra. Mnoho lidí ale bude překvapeno, jak málo toho ujdou během dne. Vědomá snaha dosáhnout 10 000 kroků denně bude velice prospěšná pro Vaše celkové zdraví.

Odměňte se aktivitou, nikoliv jídlem

Až příliš často lidé tvrdě pracují na svých sportovních cílech jen proto, aby je následně pohřbili „odměnou“. Jít běhat je skvělé, ale nesnížíte svou váhu, pokud běh zajíte smaženým kuřetem s hranolky. Samozřejmě, vyvážená strava je klíčem k dlouhodobému sportovnímu úspěchu. Ale čím dřív si spojíte s pojmem odměna aktivity jako je plavání spíše než velký dezert, tím dříve uvidíte výsledky.

 

Nicol Cerna
Autor a expert
Zobrazit profil Nicol Cerna
myprotein