Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

Nalezení fitness po dvou dětech – příběh Naomi

Nalezení fitness po dvou dětech – příběh Naomi
Jennifer Blow
Autor a expert4 let Ago
Zobrazit profil Jennifer Blow

Slavíme vás. 8 milionů cílů.

Matka dvou dětí, Naomi Houldsworth-Gregson, nikdy neměla problém s figurou, než měla děti. Ale po těhotenství těžko poznávala sama sebe, tak se rozhodla, že jedinou cestou vpřed je dieta o nebezpečně nízkých kaloriích. Osamělá, vyčerpaná a pořád ne spokojená se svým tělem si uvědomila, že bude muset zkusit jiný přístup. Tohle je její příběh.

„Měla jsem velké štěstí v tom, že jsem vždycky byla štíhlá – nemusela jsem přemýšlet a sledovat, co jím. Poté, co jsem měla děti, každý očekával, že vyjdu z porodnice ve svých džínách velikosti S, což prostě nebyla pravda. A co víc, vypadala jsem ještě více těhotně po porodu než před ním. Myslím, že to byl jistý předpoklad, že to „opadne“ – ani nevím, co to znamená, ale nestalo se to.

Dostala jsem se do bodu, kdy jsem sama sebe nepoznávala. Bylo to těžké, nevědět, kdo doopravdy jsem, takže jsem si uvědomila, že s tím musím něco udělat. Nejen fyzicky – ale kvůli svému zdraví.

V ten moment jsem nevěděla, jak nejlíp k tomu přistupovat, takže jsem skončila u „rychlého řešení“ a hodně, hodně jsem omezila kalorie – jedla jsem okolo 500 kalorií denně. Jediné, co se stalo, bylo, že jsem byla vyhublá všude kromě spodního břicha, což bylo místo, které jsem chtěla zpevnit především. Vyčnívalo dokonce ještě víc než předtím kvůli tomu, že jsem byla tak hubená všude jinde.

Byla jsem opravdu osamělá. Neměla jsem žádnou energii cvičit, energii se socializovat, energii dělat cokoliv, protože jsem jedla tak málo kalorií.

Dostala jsem se tak nízko, že jsem se rozhodla to více prozkoumat a více si zjistit a objevila jsem, že bych mohla navýšit své kalorie, ale držet se diety s vysokým obsahem bílkovin. To bylo pro mě klíčové. Tehdy jsem měla hodně energie a byla jsem schopná být aktivní a zdravá. To mi opravdu pomohlo vrátit se do starých kolejí.

Objevení netballu bylo to, co mi dodalo novou chuť do života. Viděla jsem reklamu, že vítají lidi v jakémkoliv věku a s jakýmikoliv zkušenostmi, tak mě napadlo, že zabiju dvě mouchy jednou ranou – poznám nové lidi, udělám si nové přátele, zatímco budu opět aktivní.

Rozhodně bych to doporučila i ostatním matkám – většina našeho týmu jsme matky a milujeme to. Myslím, že je to skvělé, protože někteří lidi nutně nepotřebují chodit do posilovny, obzvlášť pokud nejsou velice sebevědomí kvůli svému tělu. Navíc není snadné dostat se vždycky do posilovny kvůli hlídání dětí.

Ale netball vám dává šanci jít ven a být aktivní a spousta matek s sebou bere své děti, takže je to opravdu dobrá aktivita, kterou můžete dělat.

Navíc se snažím cvičit i doma kdykoliv mám extra 20-30 minut! Může to být to první, co ráno udělám, nebo večer, když děti spí. Často to znamená, že cvičím ve svém pyžamu…jak stylové.

Naučila jsem se tolik se nestrachovat, především co se týče mého těla nebo toho, co si myslí ostatní. A taky to, že bych si měla o věcech něco zjistit, než je začnu zkoušet, především co se týče takhle extrémních diet. Vždycky se nejprve vzdělávejte.

Jennifer Blow
Autor a expert
Zobrazit profil Jennifer Blow

Jennifer Blow je naše nutriční specialistka registrovaná u UKVRN, což je britský registr kompetentních a kvalifikovaných nutričních profesionálů. Má tituly Bachelor of Science in Nutritional Science a Master’s of Science by Research in Nutrition a nyní se specializuje na použití sportovních suplementů pro zdraví a fitness, podložené důvěryhodným výzkumem.

Jennifer byla citována nebo zmíněna jako nutriční specialista v řadě významných publikací jako Vogue, Elle a Grazia pro její expertní znalost významu výživy pro cvičení a zdravý životní styl.

Její zkušenosti sahají od práce s NHS na testech o zásazích do výživy po specifický výzkum suplementace omega 3 mastnou kyselinou a také vlivu fast foodu na zdraví, což bylo prezentováno na výroční konferenci Nutrition Society . Jennifer se podílí na řadě akcí pro profesní rozvoj, aby měla jistotu, že její znalosti zůstanou na vysoké úrovni. Přečtěte si více o zkušenostech Jennifer zde.

Ve svém volném čase Jennifer ráda chodí po horách a jezdí na kole. Z jejích příspěvků poznáte, že ráda dokazuje, že zdravá strava nemusí znamenat život o hladu.

myprotein