Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

8 milionů silných – Tohle je naše komunita

8 milionů silných – Tohle je naše komunita
Jennifer Blow
Autor a expert4 let Ago
Zobrazit profil Jennifer Blow

Dosáhli jsme 8 milionů silných – takže slavíme všechny ty lidi, kteří nás dostali tam, kde jsme teď.

Promluvili jsme si proto s některými z nejoddanějších lidí z naší komunity, abychom si vyslechli příběhy o jejich osobním růstu a abychom zjistili, co pro ně fitness znamená.

Panicos Yusuf

„Každý bojový kemp a boj jsou výzvou samy o sobě. Nejen boj jako takový, ale celý ten šestitýdenní proces. Během této doby obětuju čas, který trávím bez své rodiny, hubnu do váhovky, takže mám neustále hlad, a cestou sbírám zranění.Po boji mám všechna ta zranění, se kterými se musím potýkat, zatímco pokračuju v učení a trénování v tělocvičně – už jsem měl zlomenou ruku, zlomenou očnici, zhmožděné holeně, různá říznutí a modřiny.“

Panicos je jedním z největších jmen britského Muay Thai, s obdivuhodnými kariérními vrcholy včetně toho, že je dvojnásobným mistrem světa v Muay Thai. Vždycky byl sportovně založený už jako dítě a vyzkoušel všechno, co pro něj bylo k dispozici, dokud neobjevil Thai box, který se stal jeho vášní.

Teď tráví polovinu svého času závodním zápasením a druhou polovinu jako vedoucí trenér ve své tělocvičně bojových umění, All Powers Gym.

„Chci pokračovat se zápasením v One Championship, přidat pár dalších vítězství, bojovat s nejlepšími protivníky a pokračovat v práci na mém osobním růstu a fitness. Chci také rozšířit svou tělocvičnu a pomoci více dětem a dospělým dostat se k fitness a naučit se překonávat sám sebe.“

 

Mark Ross

„Vždycky jsem k fitness přistupoval jako k životnímu stylu a věřím, že by to měl dělat každý. Není to něco, co byste měli vnímat tak, že byste to měli dělat jenom kvůli tomu, abyste změnili svůj zevnějšek, mělo by to být součástí vašeho týdenního plánu, aby to vylepšilo vaše celkové zdraví, pohyblivost, sílu a mentalitu – pozitiv, která s sebou cvičení přináší, je nekonečně mnoho.“

Už od útlého věku se Mark věnoval sportu, hlavně fotbalu, na vysoké úrovni. To ho přivedlo na univerzitu v Americe, kde se rychle naučil, že musí být velmi oddaný svému atletickému výkonu. Očekávalo se od něj, že bude trénovat dvakrát, někdy třikrát, denně se svým fotbalovým týmem a tehdy ‚se tím nakazil‘.

Jakmile se vrátil zpět do Spojeného království, udělal si certifikát osobního trenéra. Jeden z jeho největších úspěchů bylo to, že byl zmíněn v několika britských nejrespektovanějších publikacích o fitness a stylu, včetně Men’s Health a Mr Porter.

„Osobně jsem nejvíc pyšný na to, že jsem schopný pomáhat mým úžasným klientům po celém světě dosahovat svých vysněných postav, ale že to dělám jako dlouhodobý životní styl. To znamená užívat si důležitých chvil v životě, zatímco zároveň mít silné, štíhlé, zdravé tělo, které je stejně dobře výkonné, jak vypadá.“ 

Laura Todd

„Když jsem se poprvé vydala na svou fitness cestu, cítila jsem se slabá – fyzicky i psychicky. Ačkoliv jsem navenek vystupovala sebejistě a pozitivně, hluboko uvnitř mi chybělo sebevědomí. Velkým důvodem k tomu byla moje neschopnost nabrat na váze, necítila jsem se dobře kvůli tomu, že jsem byla vyhublá a slabá.“

Když vyrůstala, byla Laura vždycky sportovně založená – hrála ve škole netball a o víkendech jezdila na koni. Ale rychlý metabolismus spolu s nedostatečnou znalostí základů výživy a tréninku znamenal, že nemohla nabrat na váze a trápilo ji, že je příliš hubená.

Když se odstěhovala na univerzitu, potkala svého partnera, který jí přivedl k posilování a pomohl jí získat sebevědomí v tomto novém prostředí. Našla komunitu podobně smýšlejících lidí, kteří jí motivovali k tomu, aby se vzdělávala v oblasti správné výživy, a byla schopná do sebe investovat a udělat změny, které vždycky chtěla.

Zásadním momentem její fitness cesty po letech, kdy se cítila slabá, bylo, když se umístila na třetím místě ve své úplně první soutěži v powerliftingu, kde na mrtvý tah uzvedla skoro trojnásobek své vlastní tehdejší váhy.

„Moje kvalifikace osobního trenéra a osobní zkušenosti mi umožňují pomáhat ostatním ženám se stejnými problémy, se kterými jsem se potýkala i já. Na fakt, že jsem sama vybudovala svůj vlastní byznys, jsem velmi pyšná. Moje filozofie co se týče fitness je ‚silná, ne hubená‘ – získat nejen fyzickou sílu, ale také tu psychickou.“ 

Aran Billen

„Moje filozofie je mít zdravou mysl a zdravé tělo díky tvrdé práci – a užívat si tu cestu.“

Jako teenager měl Aran podváhu, žádnou motivaci a spoustu pochybností o sobě samém. K fitness se dostal ve svých patnácti letech, kdy se rozhodl přidat k místní kickboxové tělocvičně a zamiloval si to. Od té doby se jeho smýšlení úplně změnilo.

Chtěl se dál zlepšovat a díky tomu se rozhodl, že musí začít budovat svaly a sílu. Našel si posilovnu, šel na první trénink – a už nikdy se neohlédl zpět.

Nejvýznamnější součástí této cesty bylo pro Arana získání sebevědomí a překonání negativity.

„Nikdy jsem se necítil zdravější, fyzicky ani psychicky. Jsem pyšný na to, jak daleko jsem se dostal se svou formou – od bodu, kdy jsem nevěděl nic o tréninku ani výživě, k bodu, kdy jsem získal tolik znalostí o tom, jak pro mě fitness funguje.“
Jennifer Blow
Autor a expert
Zobrazit profil Jennifer Blow

Jennifer Blow je naše nutriční specialistka registrovaná u UKVRN, což je britský registr kompetentních a kvalifikovaných nutričních profesionálů. Má tituly Bachelor of Science in Nutritional Science a Master’s of Science by Research in Nutrition a nyní se specializuje na použití sportovních suplementů pro zdraví a fitness, podložené důvěryhodným výzkumem.

Jennifer byla citována nebo zmíněna jako nutriční specialista v řadě významných publikací jako Vogue, Elle a Grazia pro její expertní znalost významu výživy pro cvičení a zdravý životní styl.

Její zkušenosti sahají od práce s NHS na testech o zásazích do výživy po specifický výzkum suplementace omega 3 mastnou kyselinou a také vlivu fast foodu na zdraví, což bylo prezentováno na výroční konferenci Nutrition Society . Jennifer se podílí na řadě akcí pro profesní rozvoj, aby měla jistotu, že její znalosti zůstanou na vysoké úrovni. Přečtěte si více o zkušenostech Jennifer zde.

Ve svém volném čase Jennifer ráda chodí po horách a jezdí na kole. Z jejích příspěvků poznáte, že ráda dokazuje, že zdravá strava nemusí znamenat život o hladu.

myprotein