Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

Vše, co Lucy Davis denně jí | Žádné počítání

Vše, co Lucy Davis denně jí | Žádné počítání
Monica Green
Autor a expert6 měsíců Ago
Zobrazit profil Monica Green

Lucy Davis sama sebe popisuje jako „jednu z nejvíc opravdových lidí na sociálních sítích“ a my chápeme proč. Od nejlepších běžeckých bot po suchou pokožku hlavy vyvolanou stresem, nevynechá v podstatě žádné téma.

Jakožto hybridní sportovkyně soustředící se na běhání a silový trénink, výživa je pro ni jedním z nejdůležitějších, ne-li úplně nejdůležitější, aspektem. V novém video sdílela náhled do svého přístupu ke stravě a ukázala, co denně jí a jak trénuje. Takhle to vypadá.

Lucy svoje tělo zná extrémně dobře, což je něco, k čemu se dopracovala po letech cvičení a sledování, jak její tělo odpovídá na určitá jídla. Teď už nezačíná svůj den kávou. Ačkoliv miluje ranní dávku kofeinu, naučila se, že to může ovlivnit její srdeční tep. Takže si teď místo toho ráno dává mátový čaj.

„Před během to výrazně ovlivňovalo můj srdeční tep. Ten tak byl super vysoký i při snadném běhu. Říkala jsem si, že to musí být kofeinem, protože jsem se cítila v pohodě. A bylo, protože můj srdeční tep klesl o 6 nebo 7 tepů, což je opravdu dobré.“

Se „snadným“ 14km ranním během na seznamu se Lucy rozhodla odložit snídani po běhu. Nemá úplně ráda trénovat nalačno, ale pokud nedělá vysoce intenzivní běh nebo běh na hodně velkou vzdálenost, předem nejí. To jí prostě vyhovuje nejvíc.

„Nedělám přerušované hladovění, jen prostě moc před tréninkem nejím. Jím v podstatě hned po něm. Mám jiná kritéria, kdy před během jím.Pokud běžím těžší středně rychlý běh, kde budu potřebovat trochu víc energie, protože jí hodně vydám díky tomu, že běžím o hodně rychleji, dám si třeba půlku bagelu. Pokud běžím půlmaraton, dám si celý bagel s arašídový máslem. Pokud běžím víc než 25 km, dám si taky bagel a možná banán.Takhle to prostě dělám, když mám trénink, moc nejím. Ale to záleží na tom, jaký je to trénink a jak se cítím. Je to prostě něco, co jsem vždycky dělala. Potřebuju celkem hodně jídla, jen prostě ráno nemám hlad.“

V 10:30 se vrátí z (deštivého) běhu a je připravená na snídani. Ale napřed si dá doplňky stravy.

„Prvním je glukosamin HCL, v podstatě klouby. Pak si dám retinol a biotin, to je na vlasy a nehty. A pak si dám železo a kyselinu listovou a 5-HTP. To jsou suplementy, které si dávám se snídaní.“

Snídani má v podstatě každý den stejnou. Granola, chia semínka, čerstvé ovoce, skořice, ovesné mléko a její oblíbená sušenková pomazánka.

„Neskutečně miluju vyváženou stravu. Neexistuje žádné špatné a dobré jídlo, je to prostě jídlo. Všechno s mírou. Mám ráda zdravé jídlo a cítit se dobře ve svém těle, ale také si dávám hodně ne tak nutričně vyvážených jídel. Musíte najít balanc, abyste mohli mít pozitivní a silný vztah s jídlem. Musíte najít ten zdravý balanc.“

Později, po produktivním meetingu se svým coachem, je čas na oběd. Má jen 15 minut do dalšího meetingu, takže Lucy rychle prohledává kuchyň. Rýže, tuňák, sýr, avokádo…sojová omáčka? Vlastně to nevypadá tak špatně.

Později odpoledne šla Lucy na procházku a nakoupila, vyzvedla večeři po cestě zpátky. Pak doma v županu zakončila svůj den stejně, jako ho začala – s granolou.

Rychlá poznámka – Lucy nepočítá kalorie, ale po letech zkušeností má dobrý přehled o tom, kolik musí jíst. Naslouchá svému tělu – pokud má hlad, nají se.

Co si z článku odnést

Po letech tréninku Lucy ví, že nejlepší způsob je ten váš individuální.

„Prostě to dělám po svém. Neexistuje určitý způsob, jak věci musíte dělat. Prostě dělejte to, co vyhovuje vašemu tělu. Já prostě dělám to, co dělám, a jím to, co jím.Nestresujte se. Dělejte, co je optimální a nejlepší pro vás.“
Monica Green
Autor a expert
Zobrazit profil Monica Green
myprotein