Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

Trénovat pro mezeru mezi stehny je hloupost, tohle je důvod proč

Trénovat pro mezeru mezi stehny je hloupost, tohle je důvod proč
Emily Wilcock
Autor a expert1 rok Ago
Zobrazit profil Emily Wilcock

Lucy Davis je žena mnoha talentů. Neustále zkouší nové výzvy, nové sporty a hledá způsoby, jak překonávat sama sebe a hýbat se.

Lucy spoléhá na své tělo a svou sílu, ať už se jedná o soutěžní plavání, ultramaratonský běh, silový trénink nebo powerlifting. Miluje svoje tělo pro jeho funkčnost i jeho vzhled. Ale vždycky tomu tak nebylo.

VIDEO ZDE

Potíže s body image

Lucy vyrůstala jako závodní plavkyně a hledala nové způsoby, jak se hýbat. A tehdy přišlo na řadu fitness. Viděla na svém feedu, že holky cvičí a zvedají činky, aby jejich tělo vypadalo určitým způsobem. A jedna věc byla pro všechny tyhle fitness influencerky a modelky význačná – všechny měly mezeru mezi stehny.

Abychom to zjednodušili pro ty, kteří o tomto bizarním ideálu krásy neví – jednoduše to znamená, že se vaše stehna nedotýkají, když stojíte rovně.

Je jednoduché se porovnávat s ostatními online a fixovat se na části těla, které chcete mít stejné. A to byla mezera mezi stehny pro Lucy. Dělala cviky na vnitřní stranu stehen a myslela si, že tím zredukuje tuk z této konkrétní oblasti, aby tak mohla konečně vypadat.

Tady je pravda…

Pravdou je, že žádný cvik vám mezeru mezi stehny nevykouzlí. Šířka boků je to, co určuje, jak daleko od sebe nohy jsou. Podívejte se na strukturu lidské kostry a bude vám to dávat smysl. Uprostřed těla máme boky. V bocích začínají nohy. Je jasné, že když máte širší boky, vaše nohy jsou dál od sebe, takže je pravděpodobnější, že budete mít mezeru mezi stehny. Je to logické.

Zvažme na chvilku nápad, že cvik na stehna nějakým způsobem udělá, že vaše stehna budou dál od sebe. Cvičení vybuduje svaly, což znamená, že se zvětší. Takže jak by cvik na stehna mohl vykouzlit mezeru mezi stehny? To nedává smysl.

A nakonec, nemůžete zhubnout tuk z jedné určité části těla. Nemůžete si vybrat, kterou partii chcete mít menší a cvičením zhubnout tuk z té určité partie.

Generace lidí padají do téhle pasti, kdy chtějí vypadat jako lidé, které vidí na sociálních sítích. A to může diktovat jejich životy. Pokud nevypadají určitým způsobem, nebudou nosit určité věci, nepůjdou na určitá místa a nebudou jíst určitá jídla. Tahle nezdravá posedlost body image může ovládnout jejich životy.

Lucy vzala věci do vlastních rukou. Ačkoliv nechtěla nosit kraťasy, protože neměla mezeru mezi stehny, jeden den se rozhodla si je přece jen vzít a hýbat se tak, jak ji to baví, místo toho, jak díky tomu vypadá. A podívejte se, kde je teď.

Co si z článku odnést

Pointa příběhu: nežeňte se za nemožnými ideály krásy. Cvičte, protože se díky tomu cítíte dobře, ne protože chcete vypadat určitým způsobem. A pokud chcete, noste ty kraťasy.

Poslouchejte Lucy: ‚jsi krásná/ý, jsi silná/ý, jsi úžasná/ý‘.

Emily Wilcock
Autor a expert
Zobrazit profil Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein