Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

Příprava na Mr. Olympia: Trénink a stravovací plán

Příprava na Mr. Olympia: Trénink a stravovací plán
Emily Wilcock
Autor a expert1 rok Ago
Zobrazit profil Emily Wilcock

Mr. Olympia je jednou z nejprestižnějších bodybuildingových soutěží na světě. Je známá pro svou přehlídku naolejovaných svalnatých těl a perfektních póz. Letos je Ryan Terry odhodlaný odnést si první cenu.

Soutěž už je za rohem, takže Ryan maká, aby byl v perfektní formě. Všechno musí jít přesně podle plánu, pokud chce vyhrát. To zahrnuje přípravu jídla – všechno, co jí, musí být zvážené na gram.

https://youtu.be/KBvVucHd1xw

Zabere to docela dost času a trpělivosti, ale až bude na pódiu, bude celá příprava jen vzdálenou vzpomínkou.

Je to Ryanův celoživotní sen a proto ráno neztrácí čas v posteli. Dá si rychlý šálek mátového čaje a vyrazí do své domácí posilovny na 45minutové kardio v 6 ráno, a to i v ta nejchladnější zimní rána. Kardio se typicky skládá z rychlé chůze do kopce.

Je odhodlaný nenechat nic náhodě a proto se soustředí na práci na středu těla, aby předešel zranění bederní páteře a kyčlí a mohl trénovat nohy a záda efektivněji. Každý druhý den po kardiu následuje série cviků s vlastní vahou, jako jsou planky, planky na stranu, zvedání nohou vleže, heel taps a sedy-lehy s cvičebním míčem.

Když cvičí, dává si Ryan EAA, Nutri-Greens a L-karnitin.

První jídlo:

·        Banán

·        Ovesné vločky

·        Borůvky

·        Arašídové máslo

·        Mandle

Druhé jídlo:

·        3 ztracená vejce

·        6 rýžových chlebíčků

·        Uzený losos

Třetí jídlo (před tréninkem):

·        Kuřecí

·        Rýže

·        Chřest/brokolice

Čtvrté jídlo:

·        2 filety z lososa (250g)

·        185-200g rýže

·        Chřest/brokolice

Páté jídlo:

·        2 filet steaky (300g)

·        200g rýže

·        Chřest/brokolice

Příprava jídla se může zdát nudná nebo zdlouhavá, ale pro Ryana je to nutné, pokud chcete uspět. Jídlo je palivo a pečlivě si ho odměřuje, aby to sedělo k jeho tréninku a přípravě. A se dvěma steaky a dvěma filety z lososa denně by si na to kdekdo mohl zvyknout.

Suplementy:

Ryan je atlet na vysoké úrovni, tak se snaží získat většinu živin z jídla, ale suplementuje stravu různými doplňky.

První na řadě je pre-workout. Ryan obvykle preferuje trénovat bez něj, ale když potřebuje nakopnout, dává si Aplha Pre-Workout.

Impact Whey Protein je nezbytnost, tak si Ryan dává 50g denně, aby dosáhl svého cílového příjmu bílkovin. A je s nízkým obsahem sacharidů a cukrů – dvojitá výhra.

Další je Maltodextrin – Ryanův oblíbenec. Ryan bere 100g třikrát denně okolo tréninku: před tréninkem, při tréninku a po tréninku.

Impact EAA – předtréninková a tréninková klasika pro Ryana.

Kreatin. Kreatin monohydrát může způsobovat zadržování vody, proto ho Ryan užívá, dokud mu do soutěže nezbývá jen jeden týden.

Co se z článku odnést

Trénink na bodybuilding vyžaduje konzistentnost, odhodlání a motivaci – Ryanova touha být co nejlepší je inspirující. Celý Myprotein tým Ryanovi fandí.

Emily Wilcock
Autor a expert
Zobrazit profil Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein