Zpět na hlavní obsah
Naši ambasadoři

Vkládání všeho do své vášně – Peterův příběh

Vkládání všeho do své vášně – Peterův příběh
Jennifer Blow
Autor a expert4 let Ago
Zobrazit profil Jennifer Blow

Peter, absolvent Sportovních věd ze Sussexu sdílí svou vášeň pro dostupné fitness a sebevědomí.

Moje vášeň pro fitness začala se sporty. Hrál jsem rugby a fotbal, ale párkrát jsem se zranil – vždycky to byl prst nebo ruka, tak jsem přešel ke vzpírání a dal se na powerlifting. Poté jsem propadl bodybuildingu, který dělám poslední 3-4 roky.

Trénuju pravděpodobně víc než bych měl, co se týče objemu, ale jsem živnostník, takže pracuju většinu času sám, takže posilovna je pro mě kromě té fyzické stránky také hodně o socializaci. Rád si odjedu svůj trénink a kouknu, kdo tam je. Tam přichází na řadu moje sociální interakce pro ten den.

Čeho jsem si všiml v době, kdy jsem koučoval, bylo, že žádná dvě těla nejsou stejná. Co funguje pro mě, nebude fungovat pro tebe a nebude to fungovat pro ani pro někoho, kdo má úplně stejnou výšku a váhu jako já. Každý je jiný a mně trvalo 3 roky, než jsem přišel na to, na to moje tělo reaguje dobře a na co ne.

Jednou z mých nejoblíbenějších osob je Chessie King, které záleží na tělesném sebevědomí a body image a že nezáleží na tom, jak vypadáš, hlavně když jsi s tím spokojený. Myslím, že aby fitness průmysl pomohl jít dopředu, musíme se zbavit stereotypů a přijmout, že co je dobré tělo pro někoho, není dobré tělo pro někoho jiného.

Řekl bych, že tělesná dysmorfie je pravděpodobně běžnější u mužů než u žen. Možná mám zaujatý pohled, ale mnoho lidí, obzvlášť mužů, vidí v zrcadle někoho jiného. Podíváte se na ně a říkáte si „wow“, ale to není to, co vidí oni.

Začal jsem s Instagramem, ale co vídáte na Instagramu, jsou fotky, a fotky mohou být upraveny a změněny. Video tak Photoshopovat nemůžete.

Začali jsme s naším YouTube kanálem, teď jsme v tom 4 týdny. Jmenuje se That’s The NRG. Je to YouTube fitness zkřížené s životním stylem, což jsme vytvořili spolu s mými nejlepšími přáteli, Jermaine a Lewisem. Celé to je o rozdávání pozitivní energie.

Ukazujeme lidem, co je možné a co dělají ostatní lidé, ať už je to kalistenika, bodybuilding nebo atletika, že pro každého je tu možnost zapojit se nějakým způsobem do fitness a užívat si to.

Je spousta influencerů, kteří mají opravdovou vášeň pro pomáhání ostatním. Ze sociálních sítí můžete čerpat spoustu dobrých nápadů, jen bych k tomu řekl, abyste nezačínali rychlostí 100 mil za hodinu. Začněte na úrovni, o které víte, že v ní budete moci pokračovat, protože dlouhodobé hledisko je důležitější než následující dva nebo tři týdny.

Můj titul ze Sportovních věd my opravdu pomohl získat dobré porozumění skutečných tělesných požadavků, zejména kolem tréninku, protože je to spíš sportovní věda než jen biologie nebo výživa. Všechno je relativní pro každého atleta i to, jak nejlépe mohou regenerovat. Dalo mi to opravdu dobré porozumění nejen tréninkových technik, ale také regenerace.

Doplňky stravy, které užívám? Pošlu vám fotku své poličky, protože je to docela složité! Moje číslo jedna je whey protein, protože je levný, pohodlný a chutná božsky. Beru glukosamin hlavně pro ochranu kloubů a omegu a vitamin C – všechno abych zkusil redukovat zánět kolem svalů a kloubů.

Jsou to suplementy, které bych vždycky doporučil, když jsem trénoval ostatní. Ať už jste starší a tekutina kolem kloubů začíná vysychat, nebo jste mladí a prostě chcete trochu větší podporu okolo kloubů, prostě je berte. Čím déle můžete trénovat, tím lepší bude vaše forma po delší dobu.

Jennifer Blow
Autor a expert
Zobrazit profil Jennifer Blow

Jennifer Blow je naše nutriční specialistka registrovaná u UKVRN, což je britský registr kompetentních a kvalifikovaných nutričních profesionálů. Má tituly Bachelor of Science in Nutritional Science a Master’s of Science by Research in Nutrition a nyní se specializuje na použití sportovních suplementů pro zdraví a fitness, podložené důvěryhodným výzkumem.

Jennifer byla citována nebo zmíněna jako nutriční specialista v řadě významných publikací jako Vogue, Elle a Grazia pro její expertní znalost významu výživy pro cvičení a zdravý životní styl.

Její zkušenosti sahají od práce s NHS na testech o zásazích do výživy po specifický výzkum suplementace omega 3 mastnou kyselinou a také vlivu fast foodu na zdraví, což bylo prezentováno na výroční konferenci Nutrition Society . Jennifer se podílí na řadě akcí pro profesní rozvoj, aby měla jistotu, že její znalosti zůstanou na vysoké úrovni. Přečtěte si více o zkušenostech Jennifer zde.

Ve svém volném čase Jennifer ráda chodí po horách a jezdí na kole. Z jejích příspěvků poznáte, že ráda dokazuje, že zdravá strava nemusí znamenat život o hladu.

myprotein