Zpět na hlavní obsah
Strava

10 praktických potréninkových svačinek pro Vaše svaly

10 praktických potréninkových svačinek pro Vaše svaly
Nicol Cerna
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Nicol Cerna

Po dlouhém, náročném procesu přípravy na trénink jste se dostali na druhou stranu. Odcvičili jste. Zapotili jste se. Zvládli jste to. Jste ztělesněné zdraví, ale také trochu hladoví, a najednou všude, kam se podíváte je fast food, který nabízí samé dobroty.

Pokušení zvládnout balení 20 nugetů je další úroveň. Kuře je zdravé – bílkoviny, že? Kéž by.

Pro úspěšné zvládnutí tohoto, nabízíme 10 přenosných potréninkových svačinek, které naplní svaly, doplní hladinu cukru v krvi a předchází šílenství z hladu.

 

  1. Směs na cesty

OK, jde o podobný princip jako vyber si a smíchej v kině, ale bez té cukrové nálože. Není důvod cvičit na hranici svých limitů a následně se najíst něčeho, co za to nestojí. Existuje řada předpřipravených směsí na cesty, ale nejlepší jsou ty, které si připravíte doma. Vezměte nějaké ořechy, semínka, sušené ovoce, rozinky, banánové kousky a potom, ta super část – čokoládové kousky (omluva pro doplnění glukózy po tréninku). Je důležité si zapamatovat, že směs by neměla obsahovat 90 % čokoládových kousků.

  1. Proteinové koktejly

Vzhledem k tomu, že směs na cesty vyžaduje trochu námahy, tato svačinka bude super snadná, nic nepřekoná klasický proteinový koktejl. Proteinové koktejly nabízí lidem snadný a pohodlný způsob, jak doplnit bílkoviny bez přidání extra sacharidů a tuků. Bílkoviny jsou stavebním materiálem pro celé tělo a budování svalů a prokazatelně optimalizují růst svalů po tréninku.

  1. Rýžové chlebíčky & Ořechové máslo

Arašídové máslo. Mandlové máslo. Máslo z kešu. Náš zájem je na vrcholu. Rýžové chlebíčky, navzdory podobnosti s kartonem, zlepšíte desetinásobně, když k nim přidáte jakékoliv oříškové máslo. A ano, prodávají se v 1kg tubách, protože arašídové máslo je lepidlo, které drží tento svět pohromadě a žádné množství není dostatečně velké. Kromě toho, ořechové máslo přetéká bílkovinami, vlákninou a mono nenasycenými mastnými tuky, které jsou zdravé pro srdce.

  1. Vařená vejce

Luxusní doplňování živin do svalů a zároveň naštvání lidí kolem sebe? Vařená vejce jsou odpovědí, dámy a pánové. Perfektní zdroj bílkovin a zdravých tuků pro doplnění svalů vším dobrým, co potřebují. Také jsou perfektním způsobem, jak získat trochu osobního prostoru podrážděním nosních dírek všech okolo a vyhnáním jich z Vašeho prostoru.

  1. Sýrové nitě

Prožijte znovu své dětství a zároveň naberte sílu s trojicí tuky, bílkoviny a vzpomínky. Ačkoliv, pokud někdo čte tyto řádky o sýrových nitích bez jejich vyzkoušení, jen abyste věděli, my ostatní se spojíme a podnikneme právní kroky, protože to není OK. Jsou super snadné ke konzumaci na cestách, ale může být dobré investovat do malé stylové krabičky na tuto svačinku.

  1. Proteinové tyčinky

Nebo proteinové cookies, nebo proteinové brownies a pravděpodobně ta nejlepší část tohoto seznamu! My, fitness lidi na cestách bychom pravděpodobně měli mít tyto produkty u sebe vždycky, a hlavně v tašce do posilovny. Nemůže Vám chybět, svačinka, kterou si můžete dát vždy, která chutná jako štěstí bez výčitek a nabízí Vašim svalům vše, co potřebují pro růst.

  1. Těstoviny

Těstoviny jsou tak univerzální, vyberte si protein dle chuti a zamíchejte to s trochou penne s velkým množstvím zeleniny a je prakticky hotové jídlo na cesty. Nezapomeňte si zabalit vidličku, společnost soudí lidi pro strkání obličeje rovnou do jídla (nevíme proč).

  1. Banán & Arašídové máslo

Nebo jablko a arašídové máslo nebo lžičku a arašídové máslo. Vážně, ovoce na cestách poskytuje svalům některé velice potřebné potréninkové sacharidy a arašídové máslo obsahuje zdravé tuky a čisté potěšení. Jde o vítězství ve velkém.

  1. Čokoládové mléko

Ačkoliv není určeno k pití po litrech, čokoládové mléko poskytuje skvělé benefity a je často doporučováno sportovními výživovými specialisty pro sportovce. Je plné bílkovin a sacharidů, které jsou nezbytné pro dobu po tréninku. Pro někoho může jít o nebezpečné pokušení, a proto bychom měli pravděpodobně koupit jednotlivě zabalené krabičky, a nikoliv dvoulitrovou láhev, protože kdo z nás má doopravdy tak silnou vůli?

  1. Proteinové palačinky

Víte, co je zároveň perfektní snídaní, a navíc také skvělou potréninkovou svačinou? Proteinové palačinky. Připravte i tuto lahůdku, a pravděpodobně je dobrým nápadem přidat arašídové máslo (šokující návrh, víme – omlouváme se všem s alergií na ořechy), zabalte je do krabičky na jídlo a jsou připravené na cestu! Pokud máte problém s přípravou nebo pouze vedete pohodlný život, zkuste naší směs na Proteinové palačinky – Golden Sirup je další level. Přidejte sirup bez cukru a připravte se na výbuch chuti ve Vašich ústech.

Co si z článku odnést

Bez ohledu na to, zda ten den cvičíte nebo ne je skvělé naplánovat si dopředu nouzové svačiny. Být připravený znamená, že můžete zastavit chuť na sladké hned na začátku, bez snědení 65 krajíců chleba během momentální slabosti.

Může být náročné zůstat na trati, pokud se dostaneme do super hladového stádia po tréninku, ale je velice důležité zásobit svaly tím správným jídlem. Naše doporučení? Usměrněte svého vnitřního skauta a „vždy buďte připraveni“.

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Nicol Cerna
Autor a expert
Zobrazit profil Nicol Cerna
myprotein