0
Košík

V tuto chvíli nemáte žádné produkty v Košíku

Recepty

Recept: Fitness znojemská pečeně

Jako vyznavači fitness nemusíte ze svého jídelníčku vyřazovat tradiční české recepty, když chytře vynecháte pár nevhodných surovin. Úprava hovězího masa na znojemský způsob je jednoduchá, chutná a při vynechání špeku či slaniny i vhodný fitness oběd či večeře.

 

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření/pečení: 150 minut
Počet porcí: 6

 

Nutriční hodnoty 6 porcí 1 porce
Energetická hodnota: 974 kCal 162 kCal
Sacharidy: 22 g 4 g
Z toho cukry: 0 g 0 g
Bílkoviny: 131 g 20 g
Tuky: 119 g 20 g

 

Ingredience

Postup

  1. Maso očistěte od tuku, osolte, opepřete a opečte na trošce tuku z obou stran, aby se zatáhlo.
  2. Přemístěte do pekáčku nebo zapékací mísy vhodné do trouby, podlijte 200 ml vývaru a na nejnižším stupni pečte cca 2 hodiny.
  3. Pak maso vytáhněte, do výpeku přilijte zbylý vývar a přiveďte k varu.
  4. Mezitím rozmíchejte mouku ve 100 ml vody a vmíchejte do omáčky.
  5. Vařte 20 minut, přeceďte, dochuťte solí a pepřem.
  6. Nakonec vložte nakrájené okurku a maso nakrájené na plátky.
  7. Podávejte s rýží.

Poznámky

  • Místo ovesných mletých vloček můžete použít i jinou celozrnnou mouku, na zahušťování je vhodná například žitná.
  • Mouku s vodou můžete rozmixovat v mixéru, pokud se udělají hrudky.
  • Omáčku můžete i zmrazit.

 

 



Olga Bajková

Olga Bajková

Autor a expert

Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut. Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog. Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/ Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)


Olga si oblíbil/a...


Dosáhněte Vašich cílů s Myprotein a ušetřete s našimi aktuálními slevami zde! KUP TEĎ