Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept: Fitness znojemská pečeně

Recept: Fitness znojemská pečeně
Olga Bajková
Autor a expert7 let Ago
Zobrazit profil Olga Bajková

Jako vyznavači fitness nemusíte ze svého jídelníčku vyřazovat tradiční české recepty, když chytře vynecháte pár nevhodných surovin. Úprava hovězího masa na znojemský způsob je jednoduchá, chutná a při vynechání špeku či slaniny i vhodný fitness oběd či večeře.

 

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření/pečení: 150 minut
Počet porcí: 6

 

Nutriční hodnoty 6 porcí 1 porce
Energetická hodnota: 974 kCal 162 kCal
Sacharidy: 22 g 4 g
Z toho cukry: 0 g 0 g
Bílkoviny: 131 g 20 g
Tuky: 119 g 20 g

 

IngrediencePostup
  1. Maso očistěte od tuku, osolte, opepřete a opečte na trošce tuku z obou stran, aby se zatáhlo.
  2. Přemístěte do pekáčku nebo zapékací mísy vhodné do trouby, podlijte 200 ml vývaru a na nejnižším stupni pečte cca 2 hodiny.
  3. Pak maso vytáhněte, do výpeku přilijte zbylý vývar a přiveďte k varu.
  4. Mezitím rozmíchejte mouku ve 100 ml vody a vmíchejte do omáčky.
  5. Vařte 20 minut, přeceďte, dochuťte solí a pepřem.
  6. Nakonec vložte nakrájené okurku a maso nakrájené na plátky.
  7. Podávejte s rýží.
Poznámky
  • Místo ovesných mletých vloček můžete použít i jinou celozrnnou mouku, na zahušťování je vhodná například žitná.
  • Mouku s vodou můžete rozmixovat v mixéru, pokud se udělají hrudky.
  • Omáčku můžete i zmrazit.

 

 

Olga Bajková
Autor a expert
Zobrazit profil Olga Bajková
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut. Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog. Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/ Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)
myprotein