Zpět na hlavní obsah
Recepty

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky
Olga Bajková
Autor a expert7 let Ago
Zobrazit profil Olga Bajková

Běžné müsli tyčinky jsou často plné přidaného cukru a tuku. Dnes si připravíme fitness variantu domácích müsli tyčinek. Nebudeme přidávat žádný zbytečný cukr ani tuk a místo toho je obohatíme o protein. Vznikne ideální svačinka na cesty a výlety nejen pro sportovce.

 

Doba přípravy: 30 minut

Doba vaření/pečení: 20 minut

Počet porcí: 12

 

Nutriční hodnoty                     12 porcí                                       1 porce

Energetická hodnota:            2 657 kCal                                  221 kCal

Sacharidy:                                  273 g                                           23 g

Z toho cukry:                             77 g                                             6 g

Bílkoviny:                                   120 g                                          10 g

Tuky:                                            122 g                                           10 g

 

Ingredience

Základní hmotaOstatní ingrediencePostup

1. Kešu zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, a nechejte přes noc namočené.

2. Chia semínka a sezamová semínka zalijte 300 – 400 ml vody a také nechejte přes noc namočené.

3. Než začnete s přípravou, rozehřejte troubu na 180 °C.

4. Slijte z kešu přebytečnou vodu a společně s chia a sezamem rozmixujte na hutnější těsto.

5. Podle potřeby přilévejte vodu.

6. Do hmoty vmíchejte ostatní ingredience. Hmotu ochutnejte a případně doslaďte.

7. Hmotu rozprostřete na plech vystlaný pečícím papírem na výšku cca 2 cm a pečte 20 minut.

8. Nechejte zchládnout a rozkrájejte na 12 obdélníkových tyčinek.

Poznámky

* Můžete použít i jiné druhy ořechů, semínek a sušeného ovoce, případně i kousky čokolády, např. MyProtein kakaové boby, kakaové kousky nebo kakaové knoflíky

* Doporučuji syrovátkový protein izolát, příchuť dle vlastní preference, já jsem použila vanilkový.

* Místo MyProtein sirupu lze použít libovolné jiné tekuté lepkavé sladilo, např. rýžový sirup, javorový sirup nebo med. MyProtein sirup je nejvhodnější, protože nemá žádné kalorie. Příchuť opět dle vlastní preference.

* Na velikosti plechu příliš nezáleží, začněte od středu, těsto nemusí být rozprostřené přes celý plech, pouze kraje dobře zarovnejte.

* Lze udělat i raw nepečenou verzi. V tomto případě dejte těsto na plech, které se vejde do lednice, a nechejte dobře ztuhnout.

Olga Bajková
Autor a expert
Zobrazit profil Olga Bajková
Ahoj všichni fandové MyProtein a fitness životního stylu, moje jméno je Olga, ale v on-line světě mě nejčastěji najdete po přezdívkou Bajola, pod kterou působím i pracovně hlavně jako grafický designér. Olga Bajková je profesionální fitness food blogger. Je úspěšnou absolventkou kurzu Praktické sestavování jídelníčku, Bolavá záda a Specialista pro fitness výživu po vedením Fitness Institut. Její obrovskou vášní jsou fit recepty, kterými příspívá na náš blog. Je zakladatelkou projektu Bajola – Fit bez diet, kde o ní můžete nalézt vice informací. Olgu můžete take sledovat na jejím instagramu: https://www.instagram.com/bajolafitcz/ Ve svém volném času se samozřejmě věnuje fitness, sportu a fotografování jídla a food stylingu. Zkoušela jsem pár diet, vč. sacharidových vln, ale výsledkem byly jen značné váhové výkyvy. Chtěla jsem najít způsob, jak konečně spatřit a konstantně udržet alespoň náznak sixpacku, a to s co nejmenší námahou a omezováním se. Klíč jsem objevila ve vlastní přípravě jídel a konzistenci cvičení. Řídím se heslem „Consistancy is the key“. A protože 80 % úspěchu je strava a já jsem velký gurmán, budu se na blogu MyProtein zaměřovat na recepty. Primárně jednoduché sladké recepty, protože miluju sladké, ale občas to budu prokládat i tradiční českou a italskou kuchyní transformovanou do fitness podoby. I přesto, že už nepraktuji počítání maker (IIFYM), budu u receptů uvádět i nutriční hodnoty. Doufám, že moje recepty vyzkoušíte a bude vám chutnat! ;-)
myprotein