Zpět na hlavní obsah
Doplňky stravy

Chcete omezit kofein? | Představujeme THE Pump

Chcete omezit kofein? | Představujeme THE Pump
Lauren Dawes
Autor a expert4 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Cítíte se někdy trošku moc závislí na ranní kávě, která vás jako jediná dokáže postavit na nohy? Nebo možná patříte k těm, kteří se po kofeinu klepou jako příliš nadšené dítě, které si dalo příliš mnoho bublinkových nápojů.

Ať už máte jakýkoliv důvod ke hledání bezkofeinové alternativy pro vaše tréninky, máte štěstí. THE Pump právě přichází a my vám teď povíme, jak nastartuje váš trénink.

Co je THE Pump?

THE Pump je unikátní předtréninkový suplement, který vás zavede blíž k vašemu cíli. Byl vytvořen pomocí speciálně vybraných aktivních ingrediencí, aby vám pomohl překonávat vaše limity a bořit bariéry – zcela bez přidaného kofeinu.

Přináší velké množství benefitů, jako je třeba zmírnění únavy či zlepšení toku krve a transportu kyslíku, 1, 2, 7, THE Pump je suplement, který bude mít opravdový vliv na váš tréninkový progres.

Je příhodně pojmenován podle onoho vyhledávaného „pumpování svalů“, se kterým budou obeznámeni všichni návštěvníci posiloven a fitness maniaci, což je prakticky to, když ucítíte, jak vaše svaly natékají během cvičení díky zvýšenému toku krve na tato místa.

Přichází ve dvou formách  - osvěžující prášková směs nebo super pohodlné kapsle – můžete si vybrat tu, která vám nejvíce vyhovuje.

THE Pump Prášková směs

Jestli radši volíte osvěžující předtréninkový nápoj, pak je THE Pump ve formě prášku to pravé pro vás. Přichází ve dvou lákavých příchutích Pomeranč a mango a Rainbow Candy a je to chutný způsob, jak zůstat hydratovaný a dostat nakopnutí bez kofeinu.

Ingredience v jedné dávce:

6000mg L-citrulinu – tahle neesenciální aminokyselina je populární ingrediencí předtréninkových nakopávačů, jelikož studie ukázaly, že napomáhá vazodilataci a průtoku krve, což zlepšuje funkci svalu. 9, 10, 11

3200mg beta alaninu – další neesenciální aminokyselina, beta alanin produkuje karnosin, který je uchováván ve svalech a redukuje naakumulované množství kyseliny mléčné ve svalech během cvičení. Studie ukázaly, že suplementování beta alaninem může tudíž zvýšit kapacitu pro cvičení o vysoké intenzitě a výkon.

1500mg taurinu – tahle aminokyselina chrání svaly před oxidativním stresem vyvolaným cvičením, 13 což z ní dělá cennou podporu pro váš tréninkový progres.

1500mg vitamínu B12 – esenciální vitamín, který podporuje metabolismus, nervovou soustavu, imunitní systém a pomáhá redukovat únavu. 14 Mocná věc.

300mg VAS06™ - bylo klinicky prokázáno, že tato patentovaná ingredience zvyšuj průtok krve, 2 což pomáhá zvyšovat transport kyslíku po těle a zásobovat tak vaše svaly. Studie prokázaly, že se jedná o super efektivní předtréninkovou ingredienci, a to hlavně v porovnání s ostatními. Například dobře známá ingredience arginin vede k vazodilataci jen 5% v dávce 7g, kdežto pouhých 300mg VAS06™ může vést k vazodilataci až 50%. 3,4

75mg vitamínu C – esenciální vitamín, který pomáhá redukovat únavu a podporuje imunitní systém během a po náročné fyzické aktivitě.

50mg AstraGin® - jeho zdrojem jsou přírodní rostlinné extrakty. AstraGin® prokazatelně výrazně zvyšuje absorpci nutrientů, jako jsou aminokyseliny a vitamíny, 15 čímž pomáhá vašemu tělu využít tenhle předtréninkový nakopávač na maximum.

Nakopávač THE Pump Myprotein

THE Pump Kapsle

Nenechte se zmást jejich velikostí, tyhle kapsle váš jistě dobře nakopnou – a nemůže být jednodušší je zahrnout do vaší rutiny, vše, co musíte udělat, je vzít si dvě 30 minut před tréninkem.

Ingredience v jedné dávce:

300mg VAS06™ - jak již bylo zmiňováno, tahle patentovaná ingredience je velmi silný vazodilatátor důležitý pro výkon svalů. Klinické testy ukázaly, že je desetkrát efektivnější než arginin.

250mg extraktu z červené řepy – možná vás tahle položka v seznamu ingrediencí předtréninkového nakopávače trochu překvapila, ale červená řepa se těší popularitě ve sportovní výživě díky jejím přirozeně vysokým dávkám nitrátů. Tyto nitráty mohou zvýšit průtok krve do svalů, což napomáhá jejich efektivitě během cvičení.

80mg vitamínu C – nejenže tento esenciální vitamín pomáhá redukovat únavu, on navíc podporuje imunitní systém během a po náročném fyzickém cvičení, pomáhá vám cítit se v top formě, trénink za tréninkem. 6

6mg železa – tento esenciální minerál hraje klíčovou roli v transportu kyslíku po těle, zatímco také pomáhá redukovat únavu.

5,5mg thiaminu – thiamin je vitamín ze skupiny B vitamínů, který pomáhá udržovat normální funkci srdce a navíc hraje roli v energii produkujícím metabolismu.

Pro koho se hodí THE Pump?

Tenhle skutečně nakopávající předtréninkový suplement je ideální pro každou tréninkovou rutinu, nehledě na vaši úroveň nebo schopnosti. Ať už si užíváte ranní lekce spinningu nebo zvedání činek pozdě večer, THE Pump vám pomůže podat epický výkon, aniž by ovlivňoval váš spánkový režim.

protahující se sportovec

Co si z článku odnést

THE Pump je ideálním způsobem jak maximalizovat váš výkon, aniž byste se museli obávat chvění ještě hodiny poté, co váš trénink skončí. Je perfektním nakopávačem pro tréninky pozdě večer, pokud zkoušíte cyklování kofeinu, nebo jednoduše pokud chcete omezit množství přijatého kofeinu, na kterém závisí vaše denní funkčnost.

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

  1. EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). (2010). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin C and reduction of tiredness and fatigue (ID 139, 2622), contribution to normal psychological functions (ID 140), regeneration of the reduced form of vitamin E (ID 202), contribution to normal energy‐yielding metabolism (ID 2334, 3196), maintenance of the normal function of the immune system (ID 4321) and protection of DNA, proteins and lipids from oxidative damage(ID 3331) pursuant to Article 13 (1) of Regulation (EC) No 1924 …. EFSA Journal8(10), 1815.
  2. Kim, J. A., Formoso, G., Li, Y., Potenza, M. A., Marasciulo, F. L., Montagnani, M., & Quon, M. J. (2007). Epigallocatechin gallate, a green tea polyphenol, mediates NO-dependent vasodilation using signaling pathways in vascular endothelium requiring reactive oxygen species and Fyn.Journal of Biological Chemistry282(18), 13736-13745.
  3. SCHLAICH, M. P., JACOBI, J., Stefan, J. O. H. N., DELLES, C., FLEISCHMANN, I., & SCHMIEDER, R. E. (2000). Is l-arginine infusion an adequate tool to assess endothelium-dependent vasodilation of the human renal vasculature?Clinical Science99(4), 293-302.
  4. Fitzpatrick, D. F. (2004). S. Patent No. 6,706,756.Washington, DC: U.S. Patent and Trademark Office.
  5. Murphy, M., Eliot, K., Heuertz, R. M., & Weiss, E. (2012). Whole beetroot consumption acutely improves running performanceJournal of the Academy of Nutrition and Dietetics112(4), 548-552.
  6. Vitamin C contributes to the maintenance of the immune system during and after intense physical exercise and contributes to the reduction of tiredness and fatigue.
  7. Iron contributes to normal oxygen transport in the body, and to the reduction of tiredness and fatigue.
  8. Thiamine contributes to normal function of the heart and normal energy-yielding metabolism.
  9. Goubel F, Vanhoutte C, Allaf O et al. (1997). Citrulline malate limits increase in muscle fatigue induced by bacterial endotoxins. Can J Physiol Pharmacol;75:205–7.
  10. Gibala MJ, Young ME, Taegtmeyer H. (2000). Anaplerosis of the citric acid cycle: role in energy metabolism of heart and skeletal muscle. Acta Physiol Scand;168:657–65.
  11. Gibala MJ, Young ME, Taegtmeyer H. (2000). Anaplerosis of the citric acid cycle: role in energy metabolism of heart and skeletal muscle. Acta Physiol Scand;168(4):657–665.
  12. Sale, C., Saunders, B., & Harris, R. C. (2010). Effect of beta-alanine supplementation on muscle carnosine concentrations and exercise performanceAmino acids39(2), 321-333.
  13. Zhang, M., Izumi, I., Kagamimori, S., Sokejima, S., Yamagami, T., Liu, Z., & Qi, B. (2004). Role of taurine supplementation to prevent exercise-induced oxidative stress in healthy young men. Amino acids26(2), 203-207.
  14. Vitamin B12 contributes to normal energy-yielding metabolism, normal function of the nervous system, normal function of the immune system, and contributes to the reduction of tiredness and fatigue.
  15. AstraGin; NuLivScience; “Clinically Demonstrated to Significantly Increase the Absorption of Amino Acids, Peptides, Vitamins, and Other Nutrients in Intestinal Cells to enhance the Nutritional Value of Targeted functional Foods and Supplements”;

 

Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein