Zpět na hlavní obsah
Trénink

Trénink vrchní části těla podle amerického kaskadéra | Domácí trénink

Trénink vrchní části těla podle amerického kaskadéra | Domácí trénink
Chris Appleton
Autor & Redaktor4 let Ago
Zobrazit profil Chris Appleton

Chtěli jste někdy trénovat jako kaskadér? Ti jsou obvykle tichými hrdiny filmů, snášejí rány, padají z mostů nebo z vrcholků vysokých budov.

Máte štěstí, americká instagramová hvězda a kaskadér Ryan Klarenbach (@rynosaurasflex) má pro vás pořádný trénink vršku. Ale nebojte se, tenhle trénink nezahrnuje smrtící kaskadérské kousky, takže žíněnky potřebovat nebudete.

Jestli si chcete zacvičit v pohodlí domova, dejte si tenhle 30 minutový výbušný trénink – nebudete zklamaní. Žádné vybavení a žádné složitosti. Je to prosté.

Trénink Ryana Klarenbacha

Požádali jsme našeho osobního trenéra Chrise Appletona, aby nám vysvětlil každý cvik. Doporučuje cvičit 30 sekund, poté si dát 30 sekund pauzu a to celé zopakovat ve třech sériích.

Z planku do bear planku

https://www.youtube.com/watch?v=rLtGBBSJ_Mc&feature=emb_logo

‚Plank je náročný už sám o sobě a je to skvělý cvik, který zapojí hodně svalů najednou. Tím, že k tomu přidáte bear crawl plank, přidáte extra napětí středu těla díky tomu, že se budou muset zapojit stabilizační svaly, abyste udrželi balanc během pohybu. Je to také skvělý cvik na posílení bederní páteře bez větší zátěže.‘

Z shoulder taps do kliku

https://www.youtube.com/watch?v=BA2MkkGE0ts&feature=emb_logo

‚Je to ztížení klasického kliku. Explozivní pohyb mez pozicemi více zatíží střed těla, shoulder taps je třeba provádět za minimálního pohybu trupu. Při tomto explozivní pohybu zapracujete na různých částech hrudníku v jednom cviku.‘

Diamantový klik

https://www.youtube.com/watch?v=6Tvj6DklAZs&feature=emb_logo

‚Při tomto kliku více izolujete triceps a pektorální sval, který je dominantním svalem hrudníku. Diamantový klik procvičí triceps, svaly hrudníku, především pectoralis major, a přední deltové svaly. Přímý sval břišní, šikmé svaly břišní, gluteální svaly a kvadricepsy stabilizují tělo, aby zůstalo v jedné rovině.‘

Reverse plank tricep dips

https://www.youtube.com/watch?v=uJ6aBjutlBY&feature=emb_logo

‚Reverse plank (obrácený plank) posílí spodní záda, střed těla a podpůrné svaly, které pomáhají udržet tělo stabilní včetně nohou a gluteálních svalů, ale pomocí dipů více izolujete tricepsy a zároveň posílíte ramena.‘

Co si z článku odnést

Trénink vrchní části těla může být docela výzva, hlavně pokud nemáte po ruce vybavení nebo fitko, abyste mohli přidat externí zátěž. S těmi správnými cviky a trochou kreativity si však můžete dát pořádný trénink kdekoliv.

Vyzkoušejte si takovou výzvu a udělejte z těchto cviků kruhový trénink. Můžete také zkusit cviky provádět po delší dobu, abyste si to ztížili.

Chris Appleton
Autor & Redaktor
Zobrazit profil Chris Appleton
Chris je editorem a osobním trenérem levelu 3 s bakalářským titulem v oboru Sports Coaching and Development, a má kvalifikaci třetí úrovně ve sportovní výživě. Má zkušenosti s vedením fitness lekcí a programů pro začátečníky a pokročilé Christ je také kvalifikovaným koučem fotbalu a poskytuje brankářský trénink na vysoké úrovni a fitness trénink na poloprofesionální úrovni, včetně nutričního poradenství, aby byl zachován optimální výkon. Jeho zkušenost ve sportovním a fitness průmyslu dosahuje už 15 let a neustále se zlepšuje. Ve svém volném čase se Chris rád věnuje rodině a tréninku v posilovně.
myprotein