Zpět na hlavní obsah
Trénink

Sport v Brně s Blondýnou z Londýna

Sport v Brně s Blondýnou z Londýna
Alice Pearson
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Alice Pearson

Brno je perfektní místo pro život. Ani moc malé, ale ani tak velké, aby cesta na druhou stranu města zabrala půl dne. Ne tak malé, aby se tu každý s každým znal, a zároveň ne tak velké, aby bylo těžké se s někým setkat. Ne tak malé, aby byla nouze o pracovní příležitosti, a zároveň ne tak obrovské, aby byla příliš velká konkurence. Všechno je tu (šalinou) blízko, ale zároveň ve městě není nouze o zábavu, nákupy nebo místa, kde si dát výbornou kávu či něco dobrého. Brněnské kavárny jsou vyhlášené nejen ve světě Instagramu, a o naší barové scéně psali dokonce v New York Times!

A jak to je v Brně se sportem?

Kilometry po Brně

9 z 10 Brňáků běhá. A 9 z 10 brněnských běžců běhá v Lužánkách. Park v centru města s jezírkem, potůčkem, hromadou zeleně a spoustou cest. Ideální. Moje oblíbená běžecká trasa je ale na Kraví Horu a Wilsonův Les. Je to sice do kopce, ale přesto, nebo právě proto tam běhám nejradši – ty výhledy jsou pak za obzvlášť za odměnu!

A o tom, jak rádo Brno běhá, svědčí i velká účast na brněnském půlmaratonu, který jsem si letos poprvé zaběhla.

Kolik angličáků je moc angličáků aneb funkční fitness

Běhám sice ráda (nebo to alespoň tvrdím vždy, když doběhnu), ale moje láska je už třetím rokem funkční fitness. A že v Brně nejsem jediná! V poslední době si tenhle sport plnej činek, hrazdy, angličáků i kliků ve stojce získává čím dál více lidí. U nás v Brně jsou nejoblíbenější funkční gymy dva – MadMan, kam chodím (alespoň 4x týdně) já, a Destiny, kteří se nedávno přestěhovali do krásných nových prostor.

Království činek a klasická posilovna

Snad každý vyznavač funkčního fitness začínal v posilovně. Včetně mě. A snad každý, kdo kdy v Brně chodil do posilovny, začínal ve Velkém Průvanu nebo v Big1. Ano, včetně mě. V Brně narazíte na fitko na každém kroku, a většina z nich se může pochlubit dobrým vybavením. A v některých mají dokonce i hrazdy, crossfitové kotouče a vzpěračskou platformu - třeba jako v Big1, což já ocením.

A co je nejlepší – prakticky všude už teď berou Multisport kartu, takže můžete vyzkoušet každou chvíli něco nového.

 

Od kolečkových bruslí až po lezeckou stěnu

Brno toho nabízí mnohem víc. Za hezkého počasí můžete vyrazit na oblíbenou cyklostezku od Ronda k Olympii, což je ideální trasa na kolečkové brusle. Anebo si jít třeba zaplavat, ať už do krytého bazénu Za Lužánky nebo na Kraví horu, či v létě na Dobráku či na Riviéře.

Nebo radši dáte přednost lezecké stěně, spinningu, fit boxu, TRX nebo třeba józe? Já jsem zkusila všechno, ale právě hot jóga pro mě byla velikým zážitkem a obdivuju každého, kdo to v tom vedru zvládá pravidelně bez točení hlavy a pocitu na omdlení.

Možná je moje nadšení k Brnu dáno tím, že jsem se tu narodila a bydlím tu celých sedmadvacet let. Ale o tom, že se v Brně perfektně sportuje, není pochyb.

 

Markéta Zvolská

Markéta, milovnice funkčního fitness, cestování, moravského vína, (mo)psů a proteinových tyčinek. Pracuje v marketingu a ve volném čase ji najdete buď pod hrazdou, u činky nebo v některé z brněnských kaváren. A o své zážitky se dělí na blogu www.blondynazlondyna.cz.

Alice Pearson
Autor a expert
Zobrazit profil Alice Pearson

Alice Pearson je UKVRN registrovaná nutriční specialistka and UK Anti‐Doping akreditovaná poradkyně, která obdržela bakalářský titul v oboru Výživa a magisterský titul v oboru Sportovní výživa. Zabývá se užíváním sportovních doplňků stravy pro zlepšení zdraví, fitness a sportovního výkonu. Alice má zkušenosti s prací jak s amatérskými tak elitními sportovci, včetně posytování nutriční podpory Tranmere Rovers FC a Newcastle Falcons Rugby Club. Její výživové rady jsou vždy podpořeny vědeckým výzkumem, který pravidelně čte a neustále se profesně vyvíjí a učí. . Ve svém volném čase miluje Alice cestování, chození do posilovny a čtení dobrých knih. O příběhu Alice se dočtete více zde

myprotein