Zpět na hlavní obsah
Trénink

Sixpack břišáky – Top Tipy od Mike Thurstona

Sixpack břišáky – Top Tipy od Mike Thurstona
Emily Wilcock
Autor a expert1 rok Ago
Zobrazit profil Emily Wilcock

Když jsme si dříve představovali dokonalou fyzičku, vybavily se nám pořádně definované břišáky. Pár sedů-lehů každý den a sixpack na sebe nenechá dlouho čekat.

Nemohli jsme se mýlit víc. Sixpack dá pořádně zabrat. Ačkoliv někteří lidé nemají tendenci ukládat tuk na břiše, většina lidí na něm má vrstvu tuku, která břišní svaly zakrývá. To je naprosto normální, ale může to věci trochu ztížit.

V novém YouTube videu nám Mike Thurston připomněl, jak náročné je si vybudovat a udržet viditelné břišní svaly. Chce to správný mindset a tvrdou práci, ale je to možné, pokud to dostatečně chcete. A pokud nejsou bříšáky na listě vašich priorit, je to naprosto v pořádku.

Pokud je ale chcete, pamatujte na těchto pět věcí:

Vyžaduje to opravdovou disciplínu

Jelikož viditelné břišní svaly vyžadují nízké procento tělesného tuku, váš tréninkový režim a strava musí být poněkud striktní. To znamená, že to bude chtít disciplínu. Budou dny, kdy se vám nebude chtít do fitka, a místo toho si budete chtít objednat jídlo přímo do postele. V těchto dnech, kdy nebudete mít motivaci, budete potřebovat disciplínu, abyste z té postele vstali.

Nedělejte příliš mnoho příliš brzy

Jako spousta věcí ve fitku, budování bříšáků je marton, ne sprint. Ačkoliv je možné zvýšit aktivitu a zároveň snížit příjem kalorií, abyste zhubli rychleji, neznamená to, že byste to měli udělat.

Taková drastická změna často nevydrží. Nejlepší bude zlatá střední cesta: choďte pravidelně do fitka a jezte správná jídla po dostatečně dlouhou dobu a výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Vybudujte svalovou hmotu

Aby vaše břišní svaly byly viditelné, budete pravděpodobně muset zhubnout, zatímco si budete chtít udržet svalovou hmotu, což vyžaduje konzistentní cvičení v kalorickém deficitu.

Ale pokud budete tenhle ‚cut‘ dělat, když nebudete mít dostatečné množství svalové hmoty, bude čím dál těžší pálit kalorie cvičením a ještě těžší redukovat kalorie, když se váš progres zastaví.

Tím, že vybudujete svalovou hmotu a budete jíst dostatečně na podporu růstu svalů, budete mít dostatek hmoty na to, abyste vůbec mohli ‚cut‘ dělat.

Berte to vážně

I když budete mít špatný den nebo špatný týden, pořád máte kontrolu nad tím, co jíte, a jestli cvičíte. Ačkoliv je snadné vymlouvat se, proč neděláme progres, jen vy jste zodpovědní za své vlastní výsledky. Postavte se k tomu čelem a udělejte, co je potřeba, abyste dosáhli svých cílů.

Zeptejte se sami sebe, jak moc to chcete

Abyste dosáhli viditelného sixpacku, budete se muset zeptat sami sebe, jak moc ho chcete. Sixpack vyžaduje motivaci, odhodlání a disciplínu. Budete tomu muset něco obětovat, ale pokud jste ochotní na tom pracovat, je to možné. Pokud břišáky nechcete dostatečně, pak je pravděpodobně mít nebudete. Zeptejte se sami sebe: stojí mi to za to?

Co si z článku odnést

Jako všechno ve fitku, vyžaduje to tvrdou práci a odhodlání. Ale pokud se na to soustředíte, můžete toho dosáhnout.

Chcete vůbec bříšáky? Není to jednoduché, ale lze toho dosáhnout, když jste ochotni tomu něco obětovat a vložit do toho práci.

Emily Wilcock
Autor a expert
Zobrazit profil Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein