Zpět na hlavní obsah
Strava

8 jídel připravených za 15 minut

8 jídel připravených za 15 minut
Emily Wilcock
Autor a expert12 měsíců Ago
Zobrazit profil Emily Wilcock

Bodybuilding vyžaduje level disciplíny, který má Ryan Terry perfektně zvládnutý. Neopouští svůj stravovací plán, konzistentně trénuje a to je důvod, proč je jeden z nejlepších.

A když říkáme, že neopouští svůj stravovací plán, myslíme to vážně. Nedávno jel Ryan na čtyřdenní výlet a svou stravu nenechal náhodě – jel připravený.

Než odjel, strávil Ryan zhruba 15 minut v kuchyni přípravou jídla na následující dny. A za pouhou čtvrt hodinu si zvládl připravit 8 jídel.

Tahle to můžete udělat i vy.

Pamatujte však, že když jste v průmyslu tak dlouho jako Ryan, budete vědět, co vaše tělo potřebuje pro optimální výkon – a tudíž nemusíte nutně sledovat makra.

Podle váhy jídla, které jí, je schopen si zhruba vypočítat, kolik bílkovin a sacharidů konzumuje, a přizpůsobit se tomu v závislosti na svých cílech.

https://www.youtube.com/watch?v=94KburXizUI&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.myprotein.com%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo

Ingredience:

  • Hrst chřestu (na každou porci)
  • Hrst brokolice (na každou porci)
  • Hrst květáku (na každou porci)
  • Bílá rýže (uvařte ve velkém a později rozdělte na porce)
  • Špetka soli (na každé jídlo)
  • Špetka uzené papriky (na každé jídlo)
  • Špetka směsi bylinek (na každé jídlo)
  • Špetka granulovaného česneku (na každé jídlo)
  • Filety z lososa (dva na jedno jídlo)
  • Kuřecí prsa (200g na jedno jídlo)
  • Filet steak (2 na den)

Instrukce:

  1. Rýži dejte do vody.
  2. Nakrájejte všechnu zeleninu.
  3. Dejte zeleninu do hrnce s vodou. Oba hrnce přiveďte k varu.
  4. Okořeňte kuřecí prsa, lososa a steaky vaším oblíbeným kořením.
  5. Opečte kuře, lososa a stek v horkovzdušné fritéze po dobu 13 minut. Pokud nemáte horkovzdušnou troubu, ogrilujte je nebo opečte v pánvi.
  6. Až se zelenina dovaří, přeceďte ji.
  7. Až se dovaří rýže, také ji přeceďte.
  8. Až se vše dovaří, rozdělte vše na porce do krabiček.

Snídaně

Když máte připravená všechna hlavní jídla, stačí se už jen postarat o své milované vločky.

Ingredience:

  • 100g vloček
  • 20g plátků mandlí
  • 30g borůvek
  • 2 odměrky Impact Whey Proteinu

Instrukce:

  1. Zvažte vločky, mandle a borůvky a dejte do sáčku.
  2. Zvažte Impact Whey Protein a dejte do jiného sáčku.
  3. Až budete jídlo vařit, dejte směs vloček do misky a ohřejte.
  4. Pak přidejte Impact Whey Protein a dobře promíchejte.

Co si z článku odnést

Když je příprava jídla jednoduchá a zabere jen 20 minut, není prostor pro výmluvy. Navíc můžete gramáž jídla a ingredience pozměnit podle toho, aby se hodila do vašich momentálních maker. Ne každý miluje rýži tak jako Ryan…

Naše články slouží k informativním a vzdělávacím účelům, v žádném případě neslouží jako zdravotní rady. V případě nejasností v užívání doplňků stravy a suplementů nebo v případě radikální změny Vašich stravovacích návyků, se nejdříve poraďte s odborníkem na zdraví nebo kvalifikovaným nutričním poradcem.

Emily Wilcock
Autor a expert
Zobrazit profil Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein