Zpět na hlavní obsah
Recepty

Veganská čokoládová pěna ze 4 ingrediencí

Veganská čokoládová pěna ze 4 ingrediencí
Lauren Dawes
Autor a expert2 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Myslíme si, že náhrada vajíčka vás v tomto receptu na vegan mousse překvapí.

@healthy_floflo je zpět s dalším snadným receptem. Její čokoládovo pomerančová pěna ze 4 ingrediencí je perfektní domácí pochoutkou, která zažene chutě na sladké, aniž by vás oddálila od vašich fitness cílů, a navíc nezabere moc času.

Díky náhradě vajíčka za vodu z cizrny – ano, doslova vodu, kterou slijete z plechovky cizrny – můžete dosáhnout nadýchané mousse konzistence, aniž byste museli použít živočišný produkt.

Hlavní hvězdou receptu je samozřejmě toping, kterým je nakrájené naše zbrusu nové Vegan Double Dough Brownie. Je to lahodné spojení brownie a cookie a je neskutečně dobré, s vysokým obsahem bílkovin, zkrátka ideální svačinka.

Počet porcí: 2

https://www.youtube.com/watch?v=YzpdbOdCq8c&feature=emb_logo

Ingredience

  • 130ml vody z plechovky cizrny
  • 80g 50-70% hořké čokolády
  • 25g stévie nebo granulovaného sladidla dle výběru
  • 1 Vegan Double Dough Brownie (Čokoláda pomeranč)

Postup

  1. Nejprve rozehřejte hořkou čokoládu a dejte stranou.
  2. V misce našlehejte vodu z cizrny elektrickým šlehačem – Flo říká, abyste si nedělali starosti, pokud nebude hned pěnit, zabere to pár minut. To, že je hotová, poznáte tak, že budete moci obrátit mísu vzhůru nohama a pěna nespadne.
  3. Až budete mít tuhou pěnu, přidejte granulované sladidlo a smíchejte.
  4. Pomalu přidávejte hořkou čokoládu a pomalu vmíchejte do cizrnové pěny pomocí jemných pohybů ode dna k povrchu. Až bude směs propojená, nalijte do oblíbených skleniček a dejte do lednice na 2 hodiny.
  5. Ozdobte plátky Vegan Double Dough Brownie v příchuti čokoláda pomeranč a pomerančovou kůrou.

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 309
Tuky 15.5g
Sacharidy 31.7g
Bílkoviny 7g

 

Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein