Zpět na hlavní obsah
Recepty

Vegan banana bread | Recept z pohankové mouky

Vegan banana bread | Recept z pohankové mouky
Evangeline Howarth
Autor a expert4 let Ago
Zobrazit profil Evangeline Howarth

Vláčný a plný chuti – tenhle veganský banana bread je všechno, co si lze přát. Jednoduchý, snadný a super-rychlý na přípravu – na co ještě čekáte?

Ingredience na náš vegan banana bread

Na chlebíček:Na ozdobu:

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů a vyložte formu na chlebíček pečícím papírem.
  2. Do mixéru dejte banány, kokosový cukr, olej a arašídové máslo a rozmixujte.
  3. Prosejte suché ingredience a přidejte do mixéru. Mixujte, dokud se směs dobře nepropojí. Po částech přidávejte mandlové mléko, dokud se vám nebude konzistence těsta zdát akorát.
  4. Směs nalijte do vyložené formy a dejte do trouby na zhruba 25 minut. Chlebíček by měl být zlatavý na povrchu a těsto by se nemělo lepit na špejli.
  5. Vyndejte a nechce zcela zchladnout.
  6. Na malinový přeliv ohřejte maliny na sporáku a přimíchejte 1-2 lžičky sirupu. Až se maliny hezky rozvaří, přelijte jimi povrch chlebíčku a nechte vsáknout.
  7. Ozdobte kokosovou smetanou a malinami.

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 242kcal 72 kalorií z tuku
% doporučeného denního množství *
Tuky 8g 12%
Sacharidy 32g 11%
Bílkoviny 10g 20%
Evangeline Howarth
Autor a expert
Zobrazit profil Evangeline Howarth

Evangeline se účastnila sportovních soutěží již od mládí. Jako kvalifikovaná RYA instruktorka jízdy na malých závodních lodích rozumí důležitosti správné výživy pro zvládnutí extrémních a vytrvalostních sportů, především díky její zkušenosti s týmy Velké Británie a vedením a trénováním prvního týmu její univerzity.

Ve svém volném čase miluje Evangeline běh - především maratony. O víkendech ji můžete najít u vodních sportů nebo při výšlapu do kopců. Její ideální večer je strávený HIIT tréninkem nebo dřepy v posilovně před tím, než si připraví nějaké pálivé jídlo s hromadou zeleniny - mňam!

Přečtěte si více o Evangelininých zážitcích zde.

myprotein