Zpět na hlavní obsah
Recepty

Snadné flapjacky s arašídovým máslem

Snadné flapjacky s arašídovým máslem
Lauren Dawes
Autor a expert4 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Existuje něco, co nemůže arašídové máslo vylepšit?

Niall Kirkland je zpět s dalším lahodným jednoduchým receptem. Tyhle měkké flapjacky s arašídovým máslem jsou super-sladkou svačinkou, která vám zlepší den.

Na jednoduchém flapjacku prostě něco je – ty lepkavé vločky prostě dokážou zlepšit náladu, je to tak? A dle našeho názoru to porce nejoblíbenějšího ořechového másla ještě o kus vylepší.

Niall použil med jakožto přírodní sladidlo a kokosový olej namísto másla, takže je to o trošičku zdravější varianta, kterou můžete snadno proměnit na veganskou. Stačí jen namísto mléka použít jakoukoliv jeho alternativu.

Počet porcí: 16

https://www.youtube.com/watch?v=OMYhbCmYUn8&feature=emb_logo

Ingredience

  • 200g velkých ovesných vloček
  • 1 lžička skořice
  • Špetka soli
  • 175g arašídového másla
  • 70g medu
  • 25g kokosového oleje
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 100ml mléka podle výběru
  • 100g hořké čokolády

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů.
  2. Ve velké míse smíchejte vločky, skořici a sůl, a dejte stranou.
  3. Do misky vhodné do mikrovlnky dejte arašídové máslo, med, kokosový olej a vanilku a dejte do mikrovlnky na 60 sekund.
  4. Poté tuto směs dobře promíchejte, přidejte mléko a promíchejte znovu.
  5. Přidejte mokré ingredience do suchých a pořádně zamíchejte.
  6. Poté směs přendejte na plech a uhlaďte.
  7. Pečte směs na flapjacky 15-20 minut, vyndejte z trouby a nechte asi 10 minut zchladnout.
  8. Poté v mikrovlnce rozehřejte hořkou čokoládu. Nalijte ji na povrch upečeného flapjacku a rovnoměrně rozetřete.
  9. Dejte flapjacky do ledničky nebo mrazáku, dokud čokoláda neztuhne.
  10. Až bude čokoláda ztuhlá, vyndejte z ledničky/mrazáku, nakrájejte na 16 stejných kousků a vychutnávejte!

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 172kcal 90 kalorií z tuku
% Doporučeného denního množství *
Tuky 10g 15%
Sacharidy 15g 5%
Bílkoviny 5g 10%
Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein