Zpět na hlavní obsah
Recepty

Sladké Clear Whey želé

Sladké Clear Whey želé
Lauren Dawes
Autor a expert3 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Nemůžete se zbavit chutě na sladké? Vyzkoušejte tohle.

Tyhle lahodné proteinové želé dobroty od @healthy_floflo jsou ideální jako okamžitá odměna po tréninku. Díky pár odměrkám našeho Clear Whey Isolate jsou nejen plné ovocné chuti, ale také nemají žádný přidaný cukr a dodají vám dávku bílkovin na podporu vašeho tréninkového progresu.

Je to vcelku jednoduché a můžete je skladovat v ledničce pro případ, kdy přijde chuť.

Počet porcí: 18

https://www.youtube.com/watch?v=acah6D6dulk&feature=emb_logo

Ingredience

Na růžovou vrstvu:

Na bílou vrstvu:

  • 150g nízkotučného jogurtu
  • 50ml ovesného mléka
  • ½ sáčku želatiny

Postup

  1. Na první ovocnou vrstvu dejte do shakeru vodu a Clear Whey Isolate a protřepejte, dokud se protein s vodou zcela nesmíchá a nebude bez hrudek. Poté nalijte tekutinu do hrnce a přidejte sáčky želatiny. Nechte želatinu odstát zhruba minutu.
  2. Směs smíchejte a lehce ohřejte na nízkou teplotu – textura bude hladší, ale ujistěte se, že směs nebude příliš horká a nezačne se vařit. Až bude tekutina teplá, nalijte ji do nádoby a dejte alespoň na 4 hodiny do lednice.
  3. Mezitím si připravte krémovou vrstvu ta, že mléko a jogurt dáte do hrnce společně s polovinou sáčku želatiny. Nechte želatinu opět odstát a poté dobře smíchejte a ohřejte jako tu první vrstvu.
  4. Až bude směs připravená, nalijte bílou směs na první vrstvu a dejte zpátky do lednice na 3-4 hodiny a nechte želatinu ztuhnout.
  5. Nakrájejte na kostky a ihned si vychutnejte nebo nechte v lednici pár dní.

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 18
Tuky 0.1g
Sacharidy 0.8g
Bílkoviny 3.4g

 

Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein