Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept: Zdravý krtkův dort

Recept: Zdravý krtkův dort
Andrea Skolkova
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Andrea Skolkova

Všichni milují krtkův dort, protože kombinace čokolády, banánů a krému je bezkonkurenční. Co se týče jeho nutričních hodnot, ty už tak úžasné bohužel nejsou. Naštěstí se dá poměrně snadno připravit i jeho o mnoho zdravější varianta. Pojďte ji zkusit!

Ingredience na korpus: 50g kakaa35g MyProtein Impact Whey Protein čokoláda30g kukuřičného škrobu 5 vajec 6g prášku do pečivaMyProtein Flavdrops (doporučuji příchuť čokoláda, banán nebo toffee)

Ingredience na krém:

2 banány 500g odtučněného tvarohu čtyři lžíce javorového sirupu

Postup:

Dáme si předehřát troubu na 200°C. Ingredience na korpus (kakao, protein, škrob, vejce a flavdrops) smícháme v hladké táhlé těsto, na závěr přidáme prášek do pečiva (který pouze lehce vmícháme do těsta), vlijeme do dortové formy vymazané kokosovým olejem (popřípadě vyložené pečícím papírem) a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C cca 20 minut. Mezitím si připravíme krém – smícháme tvaroh a javorový sirup.

Po upečení a vychladnutí korpusu do něj lžící vydlabeme uprostřed díru (pozor, ať si ponecháte vyšší okraje a ať se lžící nedostanete skrze korpus), do které naskládáme jednu vrstvu nakrájeného banánu, potřeme polovinou krému, na něj naskládáme druhou vrstvu banánu a potřeme zbytkem krému.

Celý dort necháme chladnout v ledničce alespoň 4 hodiny. Potom ho už jen nakrájíme a užíváme si výbornou zdravou pochoutku. ? Přeji dobrou chuť.

Nutriční hodnoty 1/8 dortu:

169,6 kcal / 710,1 KJ 13,3g bílkovin 17,8g sacharidů 4,5g tuků

Andrea Skolkova
Autor a expert
Zobrazit profil Andrea Skolkova
Andrea Skolková je nejen nadšenou autorkou článků o tréninku, výživě a zdraví, ale také studentkou oboru biologie a tělesná výchova na univerzitě v Hradci Králové. V rámci studia se zabývá především funkčním tréninkem a s tím související anatomií a fyziologií člověka. Ráda se vzdělává i ve volném čase, takže je absolventkou spousty trenérských kurzů a seminářů. Je certifikovaným fitness instruktorem, instruktorem cvičení se závěsnými systémy a balančními pomůckami, TRX® trenérem, absolventem seminářů od KB5 a CoreTraining. Střípky z jejích tréninků a každodenního života naleznete na jejím Instagramu: https://www.instagram.com/andiesaurusss. Její vzpěračské výkony ze závodů si můžete prohlédnout na osobním profilu Powerlifter: https://www.powerlifter.cz/andrea‐skolkova‐u13762.aspx. Prostřednictvím článků ráda předává své zkušenosti z práce osobního kondičního trenéra. Práci ve fitness se věnuje přes pět let a mimo cvičení se snaží svým klientům pomáhat I se stravou a celkovou udržitelností zdravého životního stylu. Aktuálně pracuje v Pardubicích jako trenérka Funkčního Cvičení, OnRamp coach a osobní trenér. Andrea se věnuje Funkčnímu fitness a vzpírání. V obou disciplínách se účastní českých závodů. Okrajově se věnuje překážkovým běhům a občas vyzkouší nějaký triatlon. Mezi její největší úspěchy patří první místo na Hradeckém terénním triatlonu v srpnu 2016, šesté místo na Gladiator Race v říjnu 2017, druhé místo na Bestii Open v únoru 2018, třetí místo na Akademickém mistrovství ČR ve vzpírání v červnu 2018 a třetí místo na Bcross Challenge v srpnu 2018. Mimo to ve volném čase ráda běhá, plave, jezdí na kole a toulá se v přírodě. Kromě sportování ráda tráví volný čas s přáteli u kvalitního jídla či dobré kávy.
myprotein