Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept: Proteinové kuličky

Recept: Proteinové kuličky
Lucie Králová
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Lucie Králová

Občas je chuť na něco sladkého a dobrého, ale není zrovna chuť se pouštět do pečení. Nebo není dost času. V takovém případě jsou proteinové kuličky z dnešního receptu úplně ideální variantou, jak chutě na sladké zahnat a ještě si dopřát zdravou svačinku plnou bílkovin. Stačí jen pár ingrediencí a lahodný výsledek je na světě!

Ingredience:Postup:
  1. Do velké mísy odvážíme kokosovou mouku, protein a strouhaný kokos. Zasypeme špetkou skořice a smícháme.
  2. Rozehřejeme kokosový olej a společně s pár kapičkami vanilkových flavdrops přilijeme ke směsi.
  3. Přidáme arašídové máslo a rukama vypracujeme lepivé těsto.
  4. V případě, že je směs příliš suchá, přilijeme po lžíci mléko.
  5. Z těsta ulupujeme malé kousky, ze kterých tvoříme kuličky. Ty pokládáme na talíř nebo do mísy.
  6. Kuličky uchováváme v lednici.

TIP: Kuličky je možné ”vylepšit“ obalením v kakau, mletých oříšcích, kokosu, máku či sezamových semínkách. V případě kakaové varianty vyměňte vanilkový protein za čokoládový a do těsta přidejte i holandské kakao. Kuličky jsou vynikající i z jiného druhu oříškového másla.

Živiny na všech 15 kuliček:

Energie: 1209,2 kcal / 5058,77 kJ

Bílkoviny: 59,89g

Sacharidy: 35,66g

Tuky: 82,6g

Vláknina: 14,63g

 

Živiny na jednu kuličku (1/20):

Energie: 60,46 kcal / 252,94 kJ

Bílkoviny: 2,99g

Sacharidy: 1,78g

Tuky: 4,13g

Vláknina: 0,73g

 

 

 

 

Lucie Králová
Autor a expert
Zobrazit profil Lucie Králová
Medailonek – Lucie Králová Lucie je nadšenou studentkou fyzioterapie, které se v současné době věnuje na fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity. Rovněž absolvovala kurz fitness instruktora a v této oblasti, stejně jako ve výživě a regeneraci a celkově zdravém stylu, se nadále aktivně vzdělává. V rámci studia spolupracuje s profesionálními sportovci, například s českým juniorským biatlonistickým týmem a předními hráči badmintonu. Lucie má praktické zkušenosti z lázní, kde rozšiřovala své ysokoškolské znalosti o komunikaci a práci s pacienty. Lucie se aktivně podílí na obsahu pro Myprotein a více informací o ní naleznete na jejím Instagramovém profilu: https://www.instagram.com/missnothingdamn. Ve svém volném čase se věnuje samozřejmě sportu – fitness, posilování, ale také relaxacím. Sama si vede tréninky a jejich rozvržení. Miluje procházky, přírodu, hory, a když může, odjede proto z města. Mezi její koníčky rovněž patří čtení, psaní, hudba, psychologie, čas s přáteli, vaření a jiné drobné radosti všedních dní.
myprotein