Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept: Peanut butter cookies

Recept: Peanut butter cookies
Andrea Skolkova
Autor a expert6 let Ago
Zobrazit profil Andrea Skolkova

Všichni milujeme arašídové máslo. Jeho velkým bonusem, kromě úžasné chuti, je to, že se dá použít do mnoha receptů. Pojďme se pustit do křupavých arašídových sušenek.

 

Ingredience na 8 velkých sušenek:

120g ovesných vloček (cca jeden hrneček) 30g MyProtein arašídové máslo (cca dvě vrchovaté polévkové lžíce 20g strouhaného kokosu lžička medu (či jiného sladidla)

Postup:

Začneme tím, že si ovesné vločky rozemeleme na mouku.

Následně vločky nasypeme do velké mísy společně s kokosem, medem a arašídovým máslem. Mícháme a postupně přiléváme vodu tak, aby nám vzniklo tužší těsto (musí se stále lepit a těžce oddělovat).

Těsto dáme na cca 10 minut vychladit do ledničky, mezitím si rozpálíme troubu na 180°C a připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem.

Následně těsto z ledničky vyndáme a tvarujeme z něj rovnoměrně velké kuličky, které pokládáme na plech a „rozplácneme“ a vytvarujeme je do finální podoby sušenek.

Pečeme cca 25 minut (do zlatova).

 

Obměny:

Do těsta lze přimíchat například skořici, proteinový prášek, kousky čokolády ..

Sušenky jsou skvělé jak samotné, tak například s ovocem a tvarohem nebo polité čokoládou.

 

Nutriční hodnoty jedné sušenky (25g):

100 kcal /419  KJ 3 g bílkovin 11,3 g sacharidů 4,8 g tuků

 

Andrea Skolkova
Autor a expert
Zobrazit profil Andrea Skolkova
Andrea Skolková je nejen nadšenou autorkou článků o tréninku, výživě a zdraví, ale také studentkou oboru biologie a tělesná výchova na univerzitě v Hradci Králové. V rámci studia se zabývá především funkčním tréninkem a s tím související anatomií a fyziologií člověka. Ráda se vzdělává i ve volném čase, takže je absolventkou spousty trenérských kurzů a seminářů. Je certifikovaným fitness instruktorem, instruktorem cvičení se závěsnými systémy a balančními pomůckami, TRX® trenérem, absolventem seminářů od KB5 a CoreTraining. Střípky z jejích tréninků a každodenního života naleznete na jejím Instagramu: https://www.instagram.com/andiesaurusss. Její vzpěračské výkony ze závodů si můžete prohlédnout na osobním profilu Powerlifter: https://www.powerlifter.cz/andrea‐skolkova‐u13762.aspx. Prostřednictvím článků ráda předává své zkušenosti z práce osobního kondičního trenéra. Práci ve fitness se věnuje přes pět let a mimo cvičení se snaží svým klientům pomáhat I se stravou a celkovou udržitelností zdravého životního stylu. Aktuálně pracuje v Pardubicích jako trenérka Funkčního Cvičení, OnRamp coach a osobní trenér. Andrea se věnuje Funkčnímu fitness a vzpírání. V obou disciplínách se účastní českých závodů. Okrajově se věnuje překážkovým běhům a občas vyzkouší nějaký triatlon. Mezi její největší úspěchy patří první místo na Hradeckém terénním triatlonu v srpnu 2016, šesté místo na Gladiator Race v říjnu 2017, druhé místo na Bestii Open v únoru 2018, třetí místo na Akademickém mistrovství ČR ve vzpírání v červnu 2018 a třetí místo na Bcross Challenge v srpnu 2018. Mimo to ve volném čase ráda běhá, plave, jezdí na kole a toulá se v přírodě. Kromě sportování ráda tráví volný čas s přáteli u kvalitního jídla či dobré kávy.
myprotein