Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept na keto lívance | Dopřejte si mlsání bez cukru

Recept na keto lívance | Dopřejte si mlsání bez cukru
Adéla Rybová
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Adéla Rybová

Máte rádi lívance? Určitě! A vyhýbáte se jim kvůli jejich vysokému obsahu sacharidů? Nemusíte. V dnešním článku si představíme „keto verzi“ ze semínek a dalších pro tělo výživných potravin.

Ingredience na 4 větší lívance:

Postup: Minimálně hodinu před smažením nechte namočit chia semínka (můžete je však nechat nabobtnat přes noc). Nejdříve rozmixujte ručním mixérem mandlové mléko, sušené vaječné bílky a kokosovou mouku. Následně nechte 10 minut odležet, aby kokosová mouka nasála vodu. Poté přidejte strouhaný kokos, všechna semínka a kakaové boby. Promíchejte směs metlou. Nakonec přidejte vejce a ručně míchejte, až do vzniku tekutější hmoty. Smažte na kokosovém oleji (pokud je třeba), zhruba 1-2 minuty každý lívanec z každé strany.

Žádný cukr ani umělá sladidla nejsou třeba, uvidíte! Kokos svou nasládlou chutí tento post zastoupí a prokáže opravdu chutnou službu. Není zde však pouze jako zástupce ochucení, obsahuje totiž také celou řadu enzymů, vitamínů a minerálních látek.

Nutriční hodnoty na 4 větší lívance:

488 Kcal

Sacharidy-11,7g

Tuky-27,1g

Bílkoviny-40,2g

Adéla Rybová
Autor a expert
Zobrazit profil Adéla Rybová
Adéla je studentkou střední umělecké školy, kde se věnuje fotografické činnosti. Současně působí jako trenérka v Hradci Králové. Téměř veškerý svůj čas věnuje studiu v oblasti sportu, výživy a coachování. Zúčastnila se již řady kurzů jako je například Strength&Conditioning od společnosti EpiCertification. Adéla zároveň působí jako atlet a účastní se nejrůznějších soutěží Funkčního Cvičení. Více o její činnosti naleznete na jejím Instagramu: https://www.instagram.com/adela_rybova. Kromě psaní článků o motivaci či psychologii ve sportu, výživě či tréninku, jsou jejími zálibami fotografování, dobrovolnictví, příroda, cestování, čas strávený mezi zvířaty a čtení.
myprotein