Zpět na hlavní obsah
Recepty

Recept | Čokoládové mousse

Recept | Čokoládové mousse
Adéla Rybová
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Adéla Rybová

Sladký, lehký a zároveň sytý dezert. To vše ale s absolutním minimem sacharidů, naopak větším množstvím zdravých tuků. Není totiž pravidlo, že sladké „prohřešky“ musí být plné cukru. Milovníci čokolády, tento recept by ve vaší kuchařce rozhodně neměl chybět!

Postup:

Nejdříve si dáme vařit v kastrolku kokosové mléko a ve chvíli, kdy dojde k jeho bodu varu, ploténku vypneme a přidáme k mléku čokoládové koule. Po jejich úplném rozpuštění vmícháme do směsi 2 žloutky a mícháme zhruba 3 minuty do vzniku celistvé směsi. Následně necháme vychladnout a odležet na 10 minut. Mezitím si připravíme sníh z vaječných bílků. Vložíme tedy 4 bílky do mísy a použijeme ruční šlehač, kterým bílky rozšleháme při nejmenší rychlosti šlehače. Mezi šleháním přidáme také lžičku mandlového aroma a šleháme dál (zhruba 3 minuty-sníh musí být tuhý). Následně vzniklý sníh po menších porcích vmícháme do čokoládové vychladnuté směsi. A je hotovo! Nyní vložte čokoládové mousse do lednice a po 4 hodinách se dá již servírovat.

Čokoládové mousse v tomto jednoduchém a zdravém pojetí je vhodné jako dezert či svačina.

Nutriční hodnoty na 1 větší porci:

154 kcal

S-3,9g

T-11,9g

B-6g

Adéla Rybová
Autor a expert
Zobrazit profil Adéla Rybová
Adéla je studentkou střední umělecké školy, kde se věnuje fotografické činnosti. Současně působí jako trenérka v Hradci Králové. Téměř veškerý svůj čas věnuje studiu v oblasti sportu, výživy a coachování. Zúčastnila se již řady kurzů jako je například Strength&Conditioning od společnosti EpiCertification. Adéla zároveň působí jako atlet a účastní se nejrůznějších soutěží Funkčního Cvičení. Více o její činnosti naleznete na jejím Instagramu: https://www.instagram.com/adela_rybova. Kromě psaní článků o motivaci či psychologii ve sportu, výživě či tréninku, jsou jejími zálibami fotografování, dobrovolnictví, příroda, cestování, čas strávený mezi zvířaty a čtení.
myprotein