Zpět na hlavní obsah
Recepty

Proteinový vegan borůvkový mug cake

Proteinový vegan borůvkový mug cake
Lauren Dawes
Autor a expert4 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Dostaňte do sebe dávku rostlinného proteinu v podobě této sladké dobroty.

Někdy prostě chcete jen dort…bez toho času stráveného pečením. A v těchto chvílích určitě oceníte tenhle lahodný recept na borůvkový mug cake.

Stačí vám na něj pouze pár ingrediencí a připravený bude za pár minut. Navíc si nebudete muset dělat starosti s kupou nádobí.

Jelikož do něj patří odměrka našeho rýžového proteinu, je také snadnou cestou, jak navýšit váš denní příjem bílkovin – důležité pro spoustu tělesných funkcí, stejně tak jako pro růst a opravu svalů.

Sečteno podtrženo, tenhle nízkotučný, vegan mug cake recept je perfektním řešením, když na vás přijdou chutě.

Počet porcí: 1

Ingredience

  • 4 lžíce mandlového mléka
  • 1 odměrka Proteinu z hnědé rýže
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • ¼ lžičky prášku do pečiva
  • hrst borůvek
Něco navíc:

Postup

  1. Do hrníčku vhodného do mikrovlnky dejte mléko, protein, kokosový cukr a prášek do pečiva a pořádně vidličkou zamíchejte, dokud nebude směs hladká.
  2. Až se směs spojí, posypte hrstí borůvek a dejte do mikrovlnky.
  3. Ohřívejte v mikrovlnce 90 sekund na 800 wattů. Čas se může lišit v závislosti na vaší mikrovlnce, takže doporučujeme mug cake sledovat – měl by vyskočit, ale pokud začne bublat a přetékat přes okraj, zastavte mikrovlnku a nechte chvíli odstát.
  4. Vyndejte z mikrovlnky a nechte zchladnout alespoň 3-4 minuty, než začnete jíst. Posypte trochou nastrouhané citronové kůry a pokud máte chuť na něco ještě sladšího, použijte trochu sirupu.

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 248kcal 7 kalorií z tuku
% Doporučeného denního množství *
Tuky 0.8g 1%
Sacharidy 38g 13%
Bílkoviny 24g 48%
Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein