Dostaňte do sebe dávku rostlinného proteinu v podobě této sladké dobroty.
Někdy prostě chcete jen dort…bez toho času stráveného pečením. A v těchto chvílích určitě oceníte tenhle lahodný recept na borůvkový mug cake.
Stačí vám na něj pouze pár ingrediencí a připravený bude za pár minut. Navíc si nebudete muset dělat starosti s kupou nádobí.
Jelikož do něj patří odměrka našeho rýžového proteinu, je také snadnou cestou, jak navýšit váš denní příjem bílkovin – důležité pro spoustu tělesných funkcí, stejně tak jako pro růst a opravu svalů.
Sečteno podtrženo, tenhle nízkotučný, vegan mug cake recept je perfektním řešením, když na vás přijdou chutě.
Počet porcí: 1
Ingredience
- 4 lžíce mandlového mléka
- 1 odměrka Proteinu z hnědé rýže
- 2 lžíce kokosového cukru
- ¼ lžičky prášku do pečiva
- hrst borůvek
Něco navíc:
- citronová kůra
- javorový sirup nebo Sirup bez cukru
Postup
- Do hrníčku vhodného do mikrovlnky dejte mléko, protein, kokosový cukr a prášek do pečiva a pořádně vidličkou zamíchejte, dokud nebude směs hladká.
- Až se směs spojí, posypte hrstí borůvek a dejte do mikrovlnky.
- Ohřívejte v mikrovlnce 90 sekund na 800 wattů. Čas se může lišit v závislosti na vaší mikrovlnce, takže doporučujeme mug cake sledovat – měl by vyskočit, ale pokud začne bublat a přetékat přes okraj, zastavte mikrovlnku a nechte chvíli odstát.
- Vyndejte z mikrovlnky a nechte zchladnout alespoň 3-4 minuty, než začnete jíst. Posypte trochou nastrouhané citronové kůry a pokud máte chuť na něco ještě sladšího, použijte trochu sirupu.