Perník je taková naše česká, osvědčená, dezertová klasika, kterou rozhodně nikoho nemůžete urazit. V dnešním receptu se ale podíváme na trochu netradiční recept. Klasickou mouku nahradíme špaldovou a hned nám ze sladké tečky vznikne o něco zdravější varianta téže lahůdky. Tak pojďme na to!
Ingredience:
- 200g špaldové mouky
- 50g MyProtein Impact Whey Proteinu (příchuť čokoláda)
- 50g kokosové mouky
- 20g kakaa
- Kypřící prášek do pečiva
- Prášek do perníku
- 50g vlašských ořechů
- 100ml mléka
- 50ml kokosového oleje
- 2 vejce
- Čokoládové flavdrops
Postup:
- Troubu předehřejeme na 175°C a plech si vysteleme pečícím papírem, popřípadě vymažeme kokosovým olejem a zlehka vysypeme špaldovou moukou.
- V míse smícháme suché ingredience – mouky, protein, kakao, prášek do pečiva a perníkový prášek.
- Vlašské ořechy nasekáme na drobno a přidáme k suché směsi.
- V druhé míse vyšleháme rozehřátý kokosový olej, několik kapiček flavdrops, mléko a obě vejce.
- Postupně vmícháváme suché ingredience a tvoříme těsto.
- V případě, že je těsto příliš tuhé, přidáme mléka.
- Těsto rozprostřeme po plechu a dáme péct.
- Pečeme cca 30-40 minut.
- Necháme vychladnout a podáváme.
Živiny na 1 kousek (1/20):
Energie: 107,4 kcal /449,6 kJ
Bílkoviny: 4,97g
Sacharidy: 9,3g
Tuky: 4,8g
Vláknina: 2,6