Zpět na hlavní obsah
Recepty

Kuskus s pečenou fetou | Letní meal prep

Kuskus s pečenou fetou | Letní meal prep
Lauren Dawes
Autor a expert2 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Zapečené těstoviny s fetou byl asi ten nejchutnější TikTok trend, který se objevil na našich displejích.

Byl to jeden z těch momentů, kdy si každý na sociálních sítích po celém světě pochutnával na tom samém. My nyní přinášíme zpět pečenou fetu, ale zkombinovali jsme ji s lehkým nadýchaným kuskusem, a vytvořili jsme tak perfektní přílohu k BBQ.

Nejlepší na tomhle jídle je to, že jeho příprava a mytí nádobí po ní nezabere moc času ani energie – prakticky všechno pečete v jedné nádobě po dobu 20 minut. Takhle jednoduché to je.

Můžete si ho snadno přizpůsobit svým chutím, ať už chcete přidat jinou zeleninu, vylepšit chuť oblíbenými bylinkami nebo ho trochu přiostřit extra chilli, je to jen a jen na vás.

Perfektní jakožto lahodná příloha na vaše příští grilování nebo na osvěžení letního meal prepu.

Počet porcí: 4

https://www.youtube.com/watch?v=IgLKaA5Exd8&feature=emb_logo

Ingredience

  • 200g fety
  • 400g cherry rajčat
  • 1 lžička směsi bylinek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200g kuskusu
  • 500ml zeleninového vývaru
  • Čerstvé chilli na posypání
  • Petržel na posypání

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  2. Do zapékací mísy dejte fetu a cherry rajčátka. Posypte směsí bylinek a pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě 20-30 minut.
  3. Mezitím dejte do velké mísy kuskus a zalijte zeleninovým vývarem. Dobře zamíchejte, přikryjte talířem nebo pokličkou a nechte odstát 10 minut nebo do té doby, než se tekutina vsákne a kuskus bude lehký a nadýchaný.
  4. Pomocí vidličky rozmačkejte upečenou fetu a cherry rajčátka, dokud nevznikne taková hustá omáčka. Přidejte kuskus a zamíchejte.
  5. Posypte čerstvými chilli papričkami, opepřete a posypte petrželí. Vychutnejte si ihned nebo dejte do lednice až na 3 dny.

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 361
Tuky 15.6g
Sacharidy 38g
Bílkoviny 14.4g

 

Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein