Klidně si říkejte, že se jen držíme klasiky, ale nelze popřít, že kuřecí katsu kari je absolutní delikatesa.
Náš nejoblíbenější král kuchyně, Niall Kirkland, si pro nás připravil tenhle jednoduchý recept na domácí verzi, takže si tuhle pochoutku z restaurace můžete vychutnat v pohodlí vlastního domova.
Je to perfektní kombinace jemného kuřecího prsa, křupavé strouhanky a husté kari omáčky. Popravdě si myslíme, že to je prostě nebe na talíři.
Zde se podívejte, jak na to.
Počet porcí: 2
Ingredience
- 1 velké kuřecí prso
- 1 vejce
- 30g hladké mouky
- 50g strouhanky
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 cibule (najemno nakrájená)
- 2 mrkve (nasekané)
- 2cm kostka zázvoru (nastrouhaná)
- 2 stroužky česneku (nastrouhané)
- 1 lžička chilli pasty
- 2 lžíce kari
- 1 lžička kurkumy
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 200ml light kokosového mléka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
K podávání:
- 75-100g basmati rýže (na 1 porci)
- Nasekaná jarní cibulka
- Sezamová semínka
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 200 stupňů.
- Naklepejte kuřecí prso a obalte v mouce, vejci a strouhance. Dejte na plech a pečte 20 minut.
- Mezitím ve velké pánvi rozehřejte lžičku kokosového oleje a přidejte cibuli a mrkev a opékejte, dokud nezměknou. Poté přidejte zázvor, česnek, chilli pastu, dobře promíchejte a opékejte 30 sekund.
- Přidejte kari, kurkumu a trošku vody a vmíchejte do zeleniny. Nechte probublávat 2 minuty.
- Přidejte kuřecí vývar a nechte probublávat dalších 10-15 minut, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu.
- Opatrně nalijte omáčku do mixéru a mixujte dohladka. Dejte zpátky do pánve.
- Postupně přimíchávejte kokosové mléko do omáčky a poté přidejte sójovou omáčku a med.
- Nechte probublávat, dokud omáčka nedosáhne požadované konzistence – měla by být poměrně hustá.
- Nakrájejte kuřecí na nudličky a podávejte s rýží a spoustou kari omáčky. Posypte jarní cibulkou a sezamovými semínky – dobrou chuť!