Zpět na hlavní obsah
Recepty

Kefírovo-ovesný chléb

Kefírovo-ovesný chléb
Nela Hoskovcova
Autor a expert1 rok Ago
Zobrazit profil Nela Hoskovcova

Máloco se vyrovná čerstvě upečenému pečivu. Že je pečení chleba moc složitá záležitost? Nemusí být! Vyzkoušejte tenhle jednoduchý kefírový ovesný chlebík podle @viktorie_hrazdilkova a o čerstvé pečivo nebudete mít doma nikdy nouzi!

Počet krajíců: 6

Ingredience

  • 200g ovesných vloček
  • 250g kefíru
  • 1/2 ČL soli

Postup

  1. Ovesné vločky rozmixuj na mouku.
  2. Následně k vločkám přidej sůl, promíchej a přidej i kefír.
  3. Zpracuj lepivé těsto, ze kterého vytvaruj na pečícím papíru menší bochník (doporučuju mít navlhčené ruce při tvarování a nakonec lehce poprášit moukou).
  4. Dej péct do předem vyhřáté trouby na 250°C na 15 min, poté sniž teplotu na 200°C a peč dalších 15 min.

Nutriční informace

Na jeden krajíc

Kalorie 145
Tuky 2,75g
Sacharidy 24,3g
Bílkoviny 5,7g
Nela Hoskovcova
Autor a expert
Zobrazit profil Nela Hoskovcova
Nela je původem z Vysočiny, ale žije a pracuje ve Velké Británii, kde také vystudovala BSc (Hons) v oboru Sport, Exercise and Nutrition a následně MSc v oboru Food and Nutrition. Je registrovanou specialistkou na sportovní výživu na Sport and Exercise Nutrition Register (SENr) pod British Dietetic Association. Kromě toho je také certifikovanou osobní trenérkou a fitness instruktorkou. Nela praktikuje výživu na plný úvazek a ve volném čase se věnuje klientům na osobním tréninku a vede skupinové fitness lekce, její nejoblíbenější je spinning. Sama sport a pohyb miluje a věnuje se mu od malička – přes cheerleading, aerobic a step aerobic se dostala k gymu, činkám a běhu, což jsou momentálně její oblíbené aktivity. Kromě toho ale miluje jídlo a nikdy nepohrdne procházkou do kavárny na dort a cappuccino.
myprotein