Zpět na hlavní obsah
Recepty

Jednoduchý recept na pesto kuře se zeleninou

Jednoduchý recept na pesto kuře se zeleninou
Lauren Dawes
Autor a expert2 let Ago
Zobrazit profil Lauren Dawes

Tohle musí být jeden z nejjednodušších, nejchutnějších meal prep receptů vůbec.

Dobré jídlo nemusí zabrat hodiny na přípravu nebo nekonečný list prapodivných ingrediencí. Může to být něco jednoduchého, co prostě chutná skvěle. Tak jako tenhle naprosto snadný recept na pesto kuře se zeleninou.

Upřímně si myslíme, že byste to zvládli se zavřenýma očima a i tak měli skvělý výsledek (ale radši to, prosím, nezkoušejte).

Je to ideální jídlo, když si pozdě večer vzpomenete, že si ještě musíte připravit oběd do práce. Prostě nakrájejte kuře – což, jak pravděpodobně víte, je jeden z nejlepších zdrojů bílkovin – a svou oblíbenou zeleninu a je to. Vychutnejte si to jako nízkosacharidové jídlo nebo přidejte porci quinoy, abyste měli kompletní jídlo.

Top tip: dejte si pozor, abyste zeleninu nepřevařili, aby byla stále křupavá, obzvlášť pokud si tohle jídlo budete později ohřívat.

Počet porcí: 4

https://www.youtube.com/watch?v=kdQpaoOyCis&feature=emb_logo

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 kuřecí prsa (na kostky)
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 1 červená cibule (nakrájená)
  • 1 cuketa (na plátky)
  • 400g zelených fazolek
  • 100g pesta se sníženým obsahem tuku
  • Podle chuti: vařená quinoa k podávání

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na kostky nakrájené kuřecí. Osolte a opepřete a pak opékejte 5-7 minut, dokud nebude kuřecí hotové a nezmění barvu z růžové na bílou.
  2. Přidejte nakrájenou zeleninu, zamíchejte a vařte několik minut, dokud zelenina nezačne měknout. Dejte si pozor, abyste ji nepřevařili – obzvlášť, pokud jídlo budete později ohřívat.
  3. Vmíchejte pesto se sníženým obsahem tuku, aby bylo všechno obalené, opékejte další minutu a je hotovo.
  4. Dejte do krabiček na jídlo spolu s vařenou quinoou, pokud chcete přidat porci pomalu se uvolňujících sacharidů.

Nutriční informace

Na jednu porci

Kalorie 523
Tuky 16.5g
Sacharidy 36.5g
Bílkoviny 52.5g

 

Lauren Dawes
Autor a expert
Zobrazit profil Lauren Dawes

Lauren vystudovala anglickou literaturu a pochází z jihu. Miluje plavání, během uplynulých let objevila sílu tréninků se zátěží a má mnoho prostoru pro zlepšení ve svých každotýdenních hodinách Hot jógy.

O víkendech většinou peče nebo jí nějaký brunch a užívá si každý nový recept se svými spolubydlícími - hlavně od té doby, co se zbavila studentských návyků jako například života na těstovinách. Především však věří v udržování rovnováhy mezi tréninkem a sociálním životem.

Zjistěte víc o zkušenostech Lauren zde.

myprotein