Zpět na hlavní obsah
Recepty

Jarní citrónový cheesecake

Jarní citrónový cheesecake
Lucie Králová
Autor a expert5 let Ago
Zobrazit profil Lucie Králová

Když se na jaro mění často počasí, naše imunita podstupuje poměrně náročnou zkoušku. Citróny jsou přírodní antioxidanty obsahující velké množství vitamínu C, který naši obranyschopnost umí skvěle podpořit. Proč si je tedy nedopřát i v jiné formě, než v čaji? Pojďme se společně pustit do jednoduchého, ale výtečného jarního citrónového cheesecaku, který si zamilujete!

Ingredience na korpus:

· 50g kokosový olej

· 25g kešu másla

· 100g jemných mletých ovesných vloček (příchuť vanilka)

Ingredience na krém:

· Šťáva z jednoho citrónu

· Odměrka Impact Whey protein (příchuť vanilka)

· 250g odtučněný/polotučný tvaroh

· Flavdrops (příchuť citrón)

Postup:

1. Nachystáme si kulatou formu, kterou zlehka vymažeme kokosovým olejem, popřípadě ještě dno vyložíme pečícím papírem.

2. Troubu předehřejeme na 175°C.

3. Rozehřejeme kokosový olej a kešu máslo a dobře promícháme. Postupně vmícháváme instantní mleté vločky, tak, aby vzniklo jednolité těsto. To dáme na dno formy a rovnoměrně rozložíme a dáme péct na 10 minut.

4. Mezitím v míse smícháme tvaroh s pár kapičkami flavdrops a citrónovou šťávou. Přidáme odměrku proteinu a dobře rozmícháme.

5. Vytáhneme z trouby předpečený korpus a přidáme na něj tvarohovou vrstvu.

6. Vložíme do trouby a pečeme na 175°C ještě 20-30 minut.

7. Necháme vychladnout a podáváme.

TIP: Po upečení můžeme částečně poklást cheesecake tenkými plátky citrónu a podávat se lžící jemného kešu másla.

Živiny na jednu porci (1/8 celkového množství):

Energie: 153,8kcal

Bílkoviny: 8,02g

Sacharidy: 9,13g

Tuky: 9,1g

Vláknina: 1,3g

Lucie Králová
Autor a expert
Zobrazit profil Lucie Králová
Medailonek – Lucie Králová Lucie je nadšenou studentkou fyzioterapie, které se v současné době věnuje na fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity. Rovněž absolvovala kurz fitness instruktora a v této oblasti, stejně jako ve výživě a regeneraci a celkově zdravém stylu, se nadále aktivně vzdělává. V rámci studia spolupracuje s profesionálními sportovci, například s českým juniorským biatlonistickým týmem a předními hráči badmintonu. Lucie má praktické zkušenosti z lázní, kde rozšiřovala své ysokoškolské znalosti o komunikaci a práci s pacienty. Lucie se aktivně podílí na obsahu pro Myprotein a více informací o ní naleznete na jejím Instagramovém profilu: https://www.instagram.com/missnothingdamn. Ve svém volném čase se věnuje samozřejmě sportu – fitness, posilování, ale také relaxacím. Sama si vede tréninky a jejich rozvržení. Miluje procházky, přírodu, hory, a když může, odjede proto z města. Mezi její koníčky rovněž patří čtení, psaní, hudba, psychologie, čas s přáteli, vaření a jiné drobné radosti všedních dní.
myprotein